Home » » Ευ. Βενιζέλος: Συμβατική ημερομηνία η 19η Φεβρουαρίου

Ευ. Βενιζέλος: Συμβατική ημερομηνία η 19η Φεβρουαρίου

Written By Djordje on Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 | 14:10



Αναφερόμενος, προφανώς στον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, εκτίμησε ως αυτονόητο ότι δεν υπάρχει πολιτικός και πολίτης που δεν κατανοεί ότι πρέπει να δοθεί λύση στην εκταμίευση της 6ης δόσης.

Μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών, όταν οι βουλευτές του έθεσαν το θέμα παλιότερης τροπολογίας τους για εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, ο ίδιος πήρε τηλέφωνο τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη κι έκλεισαν ραντεβού για το απόγευμα.

Αντιστοίχως, στο θέμα της ΔΕΗ, αφού εκτίμησε ότι υπάρχει ομαλή ροή με το 80% των φορολογουμένων να πληρώνει κανονικά το τέλος ακινήτων, επιφυλάχθηκε για τη δημοσίευση υπουργικής απόφασης με διευκρινίσεις όπου θα προβλέπεται η σύσταση επιτροπής που θα κρίνει κατά περίπτωση όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καταβολή του τέλους.

Για προβλήματα στην πολιτική που επιβάλλει η τρόικα μίλησε η Βάσω Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για κατηγορίες πολιτών που έχουν επιβαρυνθεί πολύ κι αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μείωση του αφορολογήτου και τις περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων δαπανών. «Ως τώρα η Ευρώπη κρυβόταν πίσω από την Ελλάδα. Τώρα το πρόβλημα βρίσκεται στην καρδιά του ευρώ το οποίο και δεν μπορεί να σταθεί αν δεν υπάρξουν ριζικές αποφάσεις στην Ευρώπη», είπε η κυρία Παπανδρέου, εξηγώντας αργότερα σε δημοσιογράφους ότι εννοεί τύπωμα χρήματος.

Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση να τα πάει καλύτερα, ενώ αναφερόμενη στα 5 χρόνια ύφεσης, πρωτοφανές φαινόμενο μεταπολιτευτικά, όπως είπε, αναφώνησε «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Ειλικρινή προϋπολογισμό με στίγματα δικαιοσύνης κι έμφαση στο φορολογικό ζήτησε η Σούλα Μερεντίτη, ενώ την αναδιοργάνωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών ζήτησε ο Δημήτρης Κουσελάς.

Ο ίδιος επέμεινε στην ταχεία εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν σε μεγαλοοφειλέτες, αποσπώντας τη δέσμευση του Ευ. Βενιζέλου να κοιτάξει το θέμα.

ΠΗΓΗ: real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger