Home » » Να γιατί θέλουν ''Οικονομικά'' Αυτόνομη την Θράκη

Να γιατί θέλουν ''Οικονομικά'' Αυτόνομη την Θράκη

Written By Djordje on Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 | 14:39

Οι πρόσφατες αναφορές τοπικών παραγόντων της Θράκης περί ενός αυτόνομου ρόλου της περιοχής “μεταξύ δυο χωρών” μας προβλημάτισαν όλους, λένε όμως ότι μια εικόνα είναι
χίλιες λέξεις και πιστεύω πως η ακόλουθη εικόνα εξηγεί πολλά.


(προσέξτε και ποιος εμπλέκεται σε αυτή τη μελέτη)

Στη Θράκη φαίνεται πως υπάρχουν σημαντικά αποθέματα σχιστολιθικού φυσικού αερίου – μιας νέα μορφής φυσικού αερίου, η εκμετάλλευση της οποίας έχει γίνει πλέον δυνατή.
Περισσότερα μπορεί κανείς να βρει εδώ, ενώ σήμερα έβγαλε σχετική ανακοίνωση για έναρξη ερευνών το ΥΠΕΚΑ. Αναλυτικότερα αναφέρει:

«Η μελέτη που έχουμε ζητήσει να εκπονήσει το ΙΓΜΕ θα ενταχθεί στο συνολικό εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση όλων των κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου της χώρας, συμβατικού και μη συμβατικού. Αρκεί μόνο να σημειώσω ότι η ανάπτυξη που σημείωσε ο τομέας αξιοποίησης Σχιστολιθικού Φυσικού Αερίου την τελευταία δεκαετία είναι πράγματι εντυπωσιακή. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ το 2000 το Σχιστολιθικό Αέριο αντιπροσώπευε το 1-2% της συνολικής παραγωγής αερίου στις ΗΠΑ, σήμερα, ο αντίστοιχος δείκτης αγγίζει το 30%. Η σημαντική αυτή αύξηση είχε εμφανείς και σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά Φυσικού Αερίου, επηρεάζοντας τις υπάρχουσες δομές, ισορροπίες και πολιτικές.

Είναι προφανές ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και ταυτόχρονα της γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας, έχουμε χρέος να διερευνήσουμε με τεκμηριωμένο κι επιστημονικό τρόπο, όλες τις πιθανότητες ύπαρξης οικονομικά εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου κάθε μορφής».


Πηγή: capital.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger