Home » » Ηγέτες όλου του κόσμου... φιληθείτε

Ηγέτες όλου του κόσμου... φιληθείτε

Written By Djordje on Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 | 09:32



Ο Ισραηλινός Μπενιαμίν Νετανιάχου φιλά με πάθος στα χείλια τον Μαχμούντ Αμπάς. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι την Άνγκελα Μέρκελ, ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ούγκο Τσάβες. Οι ηγέτες που κρατούν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους αφήνουν πίσω τις διαφορές και δείχνουν αγάπη....



Αυτό είναι το μήνυμα διαφημιστικής καμπάνιας γνωστής εταιρείας ρούχων, γνωστής για τις αμφιλεγόμενες διαφημίσεις της: οι αρχηγοί των κρατών να αφήσουν πίσω τα μίση και να παλέψουν μαζί για το παγκόσμιο καλό.



Η καμπάνια ονομάζεται Unhate και απεικονίζει – με τη βοήθεια φυσικά του Photoshop – ηγέτες που έχουν μεταξύ του διαφορές να φιλιούνται στα χείλη. Έμπνευση για την καμπάνια αυτή έδωσε το περίφημο φιλί του 1979 ανάμεσα στον Σοβιετικό ηγέτη Leonid Brezhnev και τον Γερμανό κομμουνιστή πολιτικό Erich Honecker.



Ωστόσο, το μήνυμα αγάπης δεν έγινε και με τόσο... θέρμη αποδεκτό από το Βατικανό όταν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου είδαν την αφίσα του Πάπα να φιλιέται περιπαθώς με έναν ιμάμη. Ακολούθησε έντονη διαμαρτυρία και η αφίσα αποσύρθηκε. «Πρέπει να εκφράσουμε μία έντονη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη χρήση της φωτογραφίας του Αγίου Πατέρα μας, που γίνεται αντικείμενο χειραγώγησης και εκμετάλλευσης από μία διαφημιστική εκστρατεία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, αιδεσιμότατος Federico Lombardi.



Δεν υπήρξε άλλη διαμαρτυρία αν και για τη διαφημιστική καμπάνια δεν ζητήθηκε η άδεια για τη χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών των ηγετών. Το κόστος της καμπάνιας ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ περίπου.




Αφίσες αναρτήθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, Μιλάνο, Ρώμη, Παρίσι, ενώ η United Colors of Benetton προωθεί τις φωτογραφίες και στον έντυπο Τύπο, σε εφημερίδες κα περιοδικά όπως στα αμερικανικά Newsweek, New York Magazine, Monocle και τις ιταλικές Corriere della Sera and La Repubblica.



Σύμφωνα με εκπρόσωπο της New York Times, το τμήμα μάρκετινγκ αρνήθηκε να αποδεχθεί προς δημοσίευση αυτήν τη διαφημιστική εκστρατεία. Ο πρόεδρος της εταιρείας ρούχων Alessandro Benetton – πριν από την αντίδραση του Βατικανό – είχε δηλώσει πως δεν περιμένει παράπονα ή διαμαρτυρίες καθώς η καμπάνια προωθεί μήνυμα ειρήνης.




ΠΗΓΗ: real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger