Home » » Όταν τα ρεπό ξεπερνούν τις μέρες εργασίας

Όταν τα ρεπό ξεπερνούν τις μέρες εργασίας

Written By Djordje on Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 | 10:03



Κρούσματα ασυδοσίας σε νοσοκομείο του Βόλου. Υπάλληλος - ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων απουσίαζε από το πόστο του 64 μήνες. Ποινή σε βοηθό τραυματιοφορέα που "εξαφανίστηκε" για σχεδόν 2 μήνες.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν δημοσίευματα σε μέσα ενημέρωσης του Βόλου, τα οποία κάνουν λόγο για δύο εργαζόμενους στο "Αχιλλοπούλειο" νοσοκομείο που είχαν καταφέρει να μετατρέψουν την εργασία τους σε χόμπι.
Μετά από εντατικούς ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι είχαν συνολικά 1.600 ημέρες αδικαιολόγητης απουσίας από τις εργασιακές θέσεις τους, δηλαδή απουσιάζαν από το πόστο τους, συνολικά 64 μήνες, αφήνοντας δεκάδες ασθενείς αβοήθητους.
Την ίδια στιγμή που επιχειρείται συρρίκνωση της δημόσιας δεξαμενής, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και οι περισσότεροι υπάλληλοι ζουν με το φόβο της εργασιακής εφεδρείας, στο Βόλο υπάλληλοι οργιάζουν εις βάρος των δημόσιων οικονομικών της χώρας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ένας από τους δύο υπαλλήλους φέρεται ως ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων που λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του δεν εμφανίστηκε στη δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ έχει υπό την ευθύνη του τη διαχείριση των κληροδοτημάτων του ιδρύματος, δηλαδή μιας κινητής και ακίνητης περιουσίας αξίας εκατομμυρίων ευρώ.
Η κατάσταση έγινε αντιληπτή, όταν στο νοσοκομείο μπήκε ειδικό σύστημα καταγραφής απουσιών και ο υπάλληλος – επιχειρηματίας απολύθηκε, με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Η διοίκηση του "Αχιλλοπούλειου" παρέπεμψε την υπόθεση στην 5η ΥΠΕ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φορές επέστρεψε τον φάκελο στο νοσοκομείο, επικαλούμενη νομικά ζητήματα και λόγους αναρμοδιότητας.
Τελικά, μετά την επιμονή της διοίκησης ότι ο νόμος είναι σαφής και δεν επιδέχεται άλλων ερμηνειών, ο υπάλληλος παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο της υπηρεσίας, το οποίο αποφάσισε πρόσφατα την οριστική παύση από την εργασία του.
Ο ίδιος ο υπάλληλος φέρεται πως έχει αποδεχτεί την απόλυση, ομολογώντας στα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου πως "δεν πήγαινε άλλο".
Ακόμα ένας υπάλληλος με πολλές απουσίες
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε έναν δεύτερο υπάλληλο του ίδιου νοσοκομείου, ο οποίος εργαζόταν ως βοηθός σε ασθενοφόρο και απουσίαζε για συνεχόμενο χρονικό διάστημα σχεδόν δύο μηνών, χωρίς να ζητήσει άδεια από την υπηρεσία.
Πηγές μάλιστα του νοσοκομείου διευκρινίζουν στην εφημερίδα "Εθνος" πως πρόκειται για διαφορετική περίπτωση από αυτή του υπαλλήλου - επιχειρηματία, καθώς ο τραυματιοφορέας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Ωστόσο, αναμένεται και για τον ίδιο απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου.


ΠΗΓΗ: http://news247.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger