Home » » Ψηφιοποιούνται οι εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας

Ψηφιοποιούνται οι εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας

Written By Djordje on Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 | 09:10



Την τάση που εκδηλώνουν οι παγκόσμιες εταιρείες προς νέες τεχνολογίες και μέσα, υπό την ασφυκτική πίεση να ψηφιοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους με αυτές και να μεταβούν στον κόσμο της νεφοϋπολογιστικής (cloud computing) και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου τα σύνορα καταργούνται μέρα με τη μέρα, καταγράφει η 14η ετήσια έρευνα της Ernst & Young, με τίτλο "Global Information Security Survey" (Παγκόσμια Έρευνα Ασφάλειας Πληροφοριών).

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.700 εταιρείες από όλο τον κόσμο, υπέδειξε ότι το 72% των ερωτηθέντων διαβλέπουν αυξανόμενο επίπεδο κινδύνου, λόγω αυξημένων εξωτερικών απειλών. Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων έχουν αναβαθμίσει τη στρατηγική ασφάλειας πληροφοριών τους, κατά τους προηγούμενους 12 μήνες.

Καθώς το 80% των εταιρειών, στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, χρησιμοποιεί ή εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης mobile tablet, ενώ το 61% χρησιμοποιεί ή εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης υπηρεσιών νεφοϋπολογιστικής εντός του επόμενου έτους, η καθημερινή απειλή παραβίασης της ασφάλειας των επιχειρησιακών τους δεδομένων και υποδομών έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Όπως επισημαίνεται, το κέντρο βάρους πρέπει να μετατοπιστεί από τις βραχυπρόθεσμες λύσεις σε μία περισσότερο ολιστική προσέγγιση, στην οποία θα ενσωματώνονται στρατηγικοί, μακροπρόθεσμοι επιχειρηματικοί στόχοι προστασίας των επιχειρησιακών αγαθών και των πληροφοριακών υποδομών".
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger