Home » , » To Χρονικό της ''Αποκαθήλωσης'' (Τρίτη 8/11/11)

To Χρονικό της ''Αποκαθήλωσης'' (Τρίτη 8/11/11)

Written By Djordje on Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 | 09:19



Τρίτη 8/11/11


00:50 Τέλος της 6ης Ημέρας.

00:45 Διαβάστε εδώ πως φτάσαμε στο "ναυάγιο" της υποψηφιότητας Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού.

00:25 Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα Παπαδήμου "κάηκε" λόγω των αντιδράσεων εντός του ΠΑΣΟΚ και κυρίως από τον Ευ. Βενιζέλο.

00:17 Όλα δείχνουν ότι πλέον απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί ο Λουκάς Παπαδήμος.

00:16 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Παπανδρέου, αποχώρησε. Στη σύσκεψη πήρε μέρος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Νίκος Αθανασάκης και ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

23:37 Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ολοκληρωθεί και πλέον η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή του Μαξίμου.

23:35 Σε εξέλιξη παραμένει συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στη Βουλή.

23:29 Η Νέα Δημοκρατία διαψεύδει ότι οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν, λόγω της άρνησης Σαμαρά να δεσμευθεί με επιστολή για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

23:05 Δύσκολο να έχουν θετική έκβαση οι διαπραγματεύσεις απόψε σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

22:48 Για άλλη μια νύχτα όλα είναι ανοιχτά σχετικά με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, αν και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχει παρουσιαστεί εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Η καθυστέρηση στις αποφάσεις σε συνδυασμό με τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, προϊδεάζουν για μαύρη Τετάρτη στις αγορές.

22:35 "Το πρώτο deadline των αγορών για την Ελλάδα, ήταν σήμερα στις 7 το βράδυ", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

22:23 Είναι δεδομένη η συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου, αλλά η άρνηση του προέδρου της ΝΔ να υπογράψει επιστολή προς την ΕΕ, φαίνεται να περιπλέκει τα πράγματα, ως προς την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

21:55 "Δεν έκανα καμία δήλωση για Παπαδήμο" ξεκαθάρισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

21:32 Το θρίλερ συνεχίζεται. Δεν έχει υπάρξει απάντηση από Παπανδρέου και Σαμαρά στο αίτημα Καρατζαφέρη για συνάντηση. Έντονη ανησυχία για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει την Τετάρτη.
21:20 Συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά ζήτησε να έχει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, στη σκιά της εμπλοκής ως προς την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης και του νέου πρωθυπουργού.
"Εργώδης τοκετός, παλίνδρομος η κύηση, σε κίνδυνο το έμβρυο. Για να σωθεί, χρειάζεται η άμεση παρέμβαση. Και άμεση παρέμβαση είναι να βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου και εγώ, να βρούμε την κατάλληλη σύνθεση και τον πιο ενδεδειγμένο για πρωθυπουργό. Όσο το ψάχνουνε, τόσο χάνεται πολύτιμος χρόνος, τόσο μας κοροϊδεύει η Ευρώπη, τόσο ανασφαλής αισθάνεται ο Έλληνας. Αυτά θέλουν ξεκάθαρες κουβέντες. Αν περιμένουν ο καθένας τι θα πουν οι ογδόντα τόσοι βουλευτές του Σαμαρά και οι εκατόν πενήντα τόσοι του Παπανδρέου, δεν πρόκειται να ξημερώσει. Εάν έχουν όρεξη να δώσουμε λύση. Διαφορετικά το πράγμα χαλάει".

20:57 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

20:41 Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά.

20:32 "Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια", αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, μετά την απάντηση Ρεν στον Αντώνη Σαμαρά.

20:15 "Ο τόπος έχει ανάγκη κυβερνήσεις και όχι αντιπολίτευση και μπάχαλο" δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Ερωτηθείς για τις φήμες που κυκλοφορούν ότι μπορεί να προταθεί ο ίδιος για πρωθυπουργός απάντησε "τι είμαι εγώ; Εξωφυλαρούχα; Δεν με σκέφτονται στο κέντρο. Εγώ, όπως πολύ καλά ξέρετε, είμαι απέναντι στα συμφέροντα".

20:05 Η Ιταλία βυθίζεται στην δίνη της κρίσης χρέους. Σε ιστορικά υψηλά εκτινάχθηκε το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων λίγη ώρα αφότου στο κοινοβούλιο στη Ρώμη η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κέρδισε την ψηφοφορία για την έγκριση του κρατικού απολογισμού, χωρίς να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία. Το Spread των δεκαετών ιταλικών κρατικών ομολόγων αναρριχήθηκε στο 6,76% γεγονός που αποτελεί ρεκόρ.

20:00 Το θρίλερ για την ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού και της σύνθεσης της κυβέρνησης συνεχίζεται. Όλα "δείχνουν" ότι ο επικρατέστερος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, ωστόσο το γεγονός ότι επιμένει για οικονομικό επιτελείο δικής του επιλογής καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις.

19:48 Στην στελέχωση του οικονομικού επιτελείου επικεντρώνονται πλέον οι διαπραγματεύσεις Παπανδρέου-Σαμαρά-Παπαδήμου.

19:35 Ανήσυχοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες για τα αποτελέσματα της νέας δανειακής σύμβασης, την οποία αναμένεται να υπογράψει η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις Παπανδρέου-Σαμαρά.

19:05 Στο γραφείο του πρωθυπουργού αυτή την ώρα ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

19:00 Διαβάστε εδώ την εισήγηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο.

18:49 Άμεση απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου Όλι Ρεν στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Ρεν επιμένει στην έγγραφη δέσμευση.

16:44 Σε αυτό το σημείο θα διακόψουμε την συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις για την νέα κυβέρνηση και τον νέο πρωθυπουργό και θα επανέλθουμε αργότερα.

16:36 Με τον πρώην πρόεδρο του Κοινοβουλίου Απόστολο Κακλαμάνη συναντάται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Νωρίτερα με τον κ. Κακλαμάνη είχε συναντηθεί και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνάντηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε στο πλαίσιο των επαφών του κ. Παπανδρέου με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

16:20 Ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, εντός λίγων λεπτών από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

16:12 Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης. Ο κ. Φλογαΐτης είχε αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών του καλοκαίρι του 2007, λόγω των επικείμενων εκλογών. Τον Σεπτέμβριο του 2009, διορίστηκε για δεύτερη φορά υπηρεσιακός υπουργός, λόγω των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

15:28 "Φυσικά, υπάρχουν πολλοί Έλληνες που υποφέρουν. Φυσικά οι θυσίες που πρέπει να κάνουν είναι επώδυνες. Ωστόσο, δεν πρέπει να αντιστρέφουμε τις ευθύνες. Δεν είναι η Ευρώπη που προκαλεί την πτώχευση της Ελλάδας, αντίθετα είναι εκείνη (η Ευρώπη) που έρχεται για να τη βοηθήσει, αναφέρει το Agence Europe.

15:17 Εκτός από τις υπογραφές του Γ. Παπανδρέου και του Α. Σαμαρά, η ΕΕ στο κείμενό της περί γραπτών δεσμεύσεων επί της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου ζητά και τις υπογραφές του Γ. Προβόπουλου, του νέου πρωθυπουργού και του νέου υπουργού Οικονομικών.

15:12 "Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε, από την άποψη του ΔΝΤ και των κριτηρίων του, είναι η πολιτική σαφήνεια. Αυτή είναι μια προϋπόθεση για να προχωρήσει κάθε διαπραγμάτευση και κάθε αποδέσμευση" δόσης, δήλωσε η Λαγκάρντ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου κατά την επίσκεψή της στη Μόσχα.

15:08 "H κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια", δήλωσε ο Α. Τσίπρας, ενώ κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη "να αφήσει το φλερτ με τις μνημονιακές δυνάμεις" και να ενταχθεί σε ένα πλατύ μέτωπο που θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

14:54 Σύμφωνα με πληροφορίες, με σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ώστε να τεθούν, αμέσως μετά, όλα υπόψιν της προεδρίας της Δημοκρατίας και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγκρότησης.

14:54 Σύμφωνα με πληροφορίες, με σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ώστε να τεθούν, αμέσως μετά, όλα υπόψιν της προεδρίας της Δημοκρατίας και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγκρότησης.

14:49 "Πράξη μεγάλης πολιτικής ευθύνης" χαρακτήρισε τις διαδικασίες για την δημιουργία νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, π Πιερλουίτζι Μπερσάνι, γραμματέας του "Δημοκρατικού Κόμματος", της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της αντιπολίτευσης στην Ιταλία.

14:45 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λ. Παπαδήμος θέλει υπουργό Οικονομικών δικής του επιλογής.

14:43 Δείτε την αποχώρηση Παπανδρέου.


Ο Γ. Παπανδρέου αποχωρώντας από το Υπουργικό... by News247

14:36 Πληροφορίες θέλουν βουλευτές της ΝΔ συγκεντρώνουν υπογραφές για να μην συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα στη μεταβατική κυβέρνηση. Σε σχετική ερώτηση ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Κ. Μαρκόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

14:33 Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο NEWS 247 ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης τυπικά ο πρωθυπουργός ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών για τις έχει στη διάθεσή του και να τις χειριστεί αναλόγως όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

14:30 Παπανδρέου: Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και εκτιμάται ότι σήμερα θα ολοκληρωθούν οι διεργασίες. Δεν θα ακούσουμε τις αγορές για να κάνουμε γρήγορα. Πρωθυπουργό αποφασίζουμε, δεν είναι απλή διαδικασία. Ο πρωθυπουργός είπε στο υπουργικό ότι το θέμα του νέου πρωθυπουργού βρίσκεται σε καλό δρόμο αλλά δεν τους αποκάλυψε όνομα.

14:23 Γ. Παπανδρέου: "Ετοιμάστε τις παραιτήσεις σας", είπε ο πρωθυπουργός ώστε να τις έχουν έτοιμες όταν τους ζητηθούν.

14:20 Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο.

14:15 Συνεδριάζει στις 14.30 το μεσημέρι η ΚΟ του ΛΑΟΣ στη Βουλή με αντικείμενό της τις τρέχουσες εξελίξεις.

14:12 Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο.

14:09 Ολοκληρώθηκε η συνάντησή του Γ. Παπανδρέου, με τον Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία.

14:02 Απογοητευμένη και οργισμένη εμφανίζεται η Δημοκρατική Συμμαχία.Μετά την ανακούφιση που ένιωσε ο ελληνικός λαός από την αρχική απόφαση των αρχηγών των δύο παλαιών κομμάτων, ακολουθεί μια καθυστέρηση που μόνο απογοήτευση και οργή προκαλεί, δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.

13:59 Μόλις αναχώρησε ο Α. Σαμαράς από το γραφείο του στη λ. Συγγρού.

13:53 "Η οικογένεια της Μαιρούλας θέλει πάση θυσία να παντρευτεί η Μαιρούλα με το Γιαννάκη. Η οικογένεια του Γιαννάκη θέλει πάση θυσία να παντρευτεί ο Γιαννάκης με τη Μαιρούλα. Ο Γιαννάκης λέει "δεν παίρνω αυτήν, βρωμάει το στόμα της". Και η Μαιρούλα λέει "δεν παίρνω αυτόν τον Γιαννάκη, βρωμάνε τα πόδια του". Αυτός ο γάμος μπορεί να έχει τύχη; Και γιατί να πάω κουμπάρος;", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

13:43 Δε μας σαγηνεύει η καρέκλα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.
Το μυστικό είναι να ξέρεις να πεις όχι την κατάλληλη στιγμή.

13:40 "Ας βάλουν τον... "Φούφουτο" πρωθυπουργό, αρκεί να μη συμμετάσχουν στελέχη της ΝΔ και να γίνουν σύντομα εκλογές", δήλωσε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης στο Βήμα fm.

13:36 Το 53% των πολιτών εκτιμά ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα οδηγήσει τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση, σύμφωνα με έρευνα της ALCO για λογαριασμό του ΕΒΕΑ.

13:34 Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Α. Κακλαμάνη έχει αυτή την ώρα ο Γ. Παπανδρέου εξ ου και το τηλεφώνημα.

13:30 Λίγο μετά την έναρξη του υπουργικού ο Γ. Παπανδρέου εξήλθε και πήγε στο γραφείο του να κάνει ένα τηλεφώνημα.

13:26 Διαδικασίες εξπρές για τις προγραμματικές δηλώσεις της μεταβατικής κυβέρνησης προανήγγειλε ο Φ. Πετσάλνικος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

13:14 Ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο με καθυστέρηση μιας ώρας και κάτι.

13:05 Εν αναμονή των εξελίξεων και ο Κ. Παπούλιας.

13:00 Σύμφωνα με πληροφορίες είκοσι βουλευτές της ΝΔ επικοινώνησαν με τα γραφεία της Συγγρού εκφράζοντας την αντίθεσή τους για συμμετοχή πολιτικών στελεχών στη μεταβατική κυβέρνηση.

12:54 Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στο γραφείο του, άγνωστο σε πόση ώρα θα αρχίσει το υπουργικό συμβούλιο.

12:43 Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το υπουργικό συμβούλιο διαβάστε τους όρους που θέτει ο Λ. Παπαδήμος σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ για να αναλάβει την πρωθυπουργία

12:35 Χωρίς δηλώσεις πέρασε τη Βουλή η Α. Διαμαντοπούλου.

12:34 Έφτασε και ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος εισήλθε και αυτός από την πίσω πόρτα της Βουλής.

12:32 Δείτε τι δήλωσε ο Χ. Παπουτσής πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.


Δήλωση Παπουτσή πριν την έναρξη του Υπουργικού... by News247

12:31 Έφτασε και ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος εισήλθε από την πίσω πόρτα.

12:24 Έχουν αρχίσει να προσέρχονται τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.


Προσέλευση μελών του υπουργικού Συμβουλίου στη... by News247


Προσέλευση μελών του υπουργικού Συμβουλίου στη... by News247

12:19 Όσο καθυστερεί να ξεκινήσει το υπουργικό συμβούλιο, τόσο φουντώνει η σύγχυση σχετικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

12:02 Για συμφωνία στο όνομα του Λ. Παπαδήμου μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων κάνει λόγο αυτή την ώρα ρεπορτάζ του Ράδιο 9 και παραμένει το θέμα της στελέχωσης της νέας κυβέρνησης.

12:01 Από στιγμή σε στιγμή αρχίζει το υπουργικό συμβούλιο.

11:55 Ηρέμησαν τα πνεύματα που είχαν λίγο οξυνθεί στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου όταν ο Π. Μεντρέκας αντί να πει Γιούνκερ, μπερδεύτηκε και εν τη ρύμη του λόγου είπε Γιούγκερμαν.

11:45 "Τι μας λέτε αριστερά; Εμείς είμαστε κομμουνιστικό κόμμα", αναφώνησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Μεντρέκας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

11:44 Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να καθυστερήσει λόγω εμπλοκών στις διαπραγματεύσεις.
11:40 Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου για τη πρωθυπουργία.

11:38 Σε λιγότερο από μισή ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

11:35 Διαψεύδεται η πληροφορία για συνάντηση Παπανδρέου-Παπαδήμου.

11:00 Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επειδή ενδεχόμενη αποχώρησή της θα δημιουργούσε κινδύνους για τη γερμανική οικονομία και την Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

10:51 Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έπειτα από δύο ημέρες απωλειών. Σε θετικό πρόσημο γύρισε ο γενικός δείκτης τιμών του ΧΑ - Κέρδη 0,8% στις 767 μονάδες.

10:47 Μπακογιάννη: Τα δύο κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.

10:45 Τηλεφωνική επικοινωνία είχε η Ντ. Μπακογιάννη με τον Γ. Παπανδρέου.

10:34 Σύμφωνα με "Το Βήμα", υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου.

10:28 Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται τελικά μετά από πολλές πιέσεις, ο Α. Σαμαράς να συμμετάσχουν και στελέχη της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει πως ότι εκπληρώνεται ένας βασικός όρος που είχε θέσει ο Λ.Παπαδήμος.

10:21 Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Λ. Παπαδήμο.

10:15 Το Reuters κάνει λόγο για μάχη ανάμεσα στους Έλληνες ηγέτες να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.

10:13 Χρειάζεται επιμονή, η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν...Η λύση θα έρθει από τον ίδιο τον τόπο μας, αρκεί να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει σωθούμε και να παλέψουμε με νηφαλιότητα, δήλωσε σήμερα ο Εμμανουήλ Κριαράς, φιλόλογος και ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Χθες είχε εκφράσει την απογοήτευσή του, λέγοντας πως θα ήθελε να είχε πεθάνει.

10:07 "Η νέα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την ελληνική τραγωδία και την κοινωνική εξαθλίωση" είπε στο ΣΚΑΪ Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

10:00 Σε δύο ώρες ξεκινά η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

9:51 Συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

9:40 Πρόταση στον ΛΑΟΣ για τη νέα κυβέρνηση έκανε ο Γ. Παπανδρέου, όπως είπε ο Α. Γεωργιάδης.

9:34 Το βίντεο με τις δηλώσεις του Γ. Μιχελάκη. Δείτε τι είπε.


Δηλώσεις Μιχελάκη στον Γ. Παπαδάκη by Miss-Jessy-Lays

9:25 Δείτε αναλυτικά τι γράφουν για την Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ.

9:13 "Το θέμα του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει άμεσα, περιμένουμε τις ανακοινώσεις", δήλωσε σε πρωινή εκπομπή ο Γ. Μιχελάκης. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν στο χώρο της ΝΔ.

9:10 Δείτε τα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

8:54 Θα συνεχίσει τη σκληρή γραμμή το Βερολίνο, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης.

8:52 Τον Λ. Παπαδήμο θεωρεί επικρατέστερο για την πρωθυπουργία η Γερμανία, περιμένοντας με αγωνία την ανακοίνωση.

8:50 Στο επίκεντρο του ξένου Τύπου για άλλη μια μέρα η χώρα μας. "Η Ελλάδα περιμένει τον πρωθυπουργό της", αναφέρει το CNN.

8:42 Νέο ευρωπαϊκό τελεσίγραφο για την έκτη δόση. Οι Βρυξέλλες θέλουν αμέσως μετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπογραφή-δέσμευση από Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά για να εκταμιευτούν τα 8 δισ.

8:35 Κυβερνητικές πηγές αποδίδουν την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού στην επιμονή του Αντώνη Σαμαρά να μην συμμετάσχει κανένα στέλεχος του κόμματός του στην νέα κυβέρνηση.

8:26 Ο Γ. Μιχελάκης μιλώντας στους "Νέους Φακέλους" τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα με το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης η ΝΔ, ενώ δεσμεύτηκε να αποσύρει το χαράτσι της ΔΕΗ, εάν είναι κυβέρνηση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

8:17 Εν μέσω αναμονής της νέας κυβέρνησης το Δημόσιο προχωρά σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας προχωρά σήμερα το Δημόσιο με στόχο την άντληση έως 1,6 δις ευρώ.

8:14 Νευρικότητα επικρατεί στις ασιατικές αγορές αυτή τη φορά όχι για την Ελλάδα αλλά εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την ιταλική κυβέρνηση.

8:00 Υπενθυμίζεται ότι στις 12:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

7:55 Σήμερα αναμένεται να καταλήξουν στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Έχουν ακουστεί τα ονόματα των κ.κ. Λ. Παπαδήμου, Π. Ρουμελιώτη και Ν. Διαμαντούρου.

7:53 Συνεχίζεται από το πρωί ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων μεταξύ του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά για την οριστικοποίηση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνεργασίας.


Διαβάστε τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών. Για την Δευτέρα(07/11), την Κυριακή (06/11), το Σάββατο(05/11), για την Παρασκευή(04/11) και για την Πέμπτη(03/11).
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger