Home » » G20-Σαρκοζί-Μέρκελ : Το μήνυμα ελήφθη στην Ελλάδα

G20-Σαρκοζί-Μέρκελ : Το μήνυμα ελήφθη στην Ελλάδα

Written By Djordje on Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 | 20:31



Το μήνυμα που διαβίβασαν χθες το βράδυ η Γερμανία και η Γαλλία στην Ελλάδα για το σχέδιό της για τη διενέργεια δημοψηφίσματος , επέτρεψε να υπάρξει μια "συνειδητοποίηση", η οποία, "αν επιβεβαιωθεί, θα τη χαιρετίσει όλος ο κόσμος", δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της G20 που διεξάγεται στις Κάννες.

"Δεν θέλουμε να ανακατευτούμε στα εσωτερικά της Ελλάδας, αλλά οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ευρώ" , πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος .

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα από τις Κάννες, ότι περιμένει από την Ελλάδα πράξεις και όχι ανακοινώσεις, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που αναφέρθηκε σε μια πιθανή εγκατάλειψη του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματός του.

"Για μας, οι πράξεις είναι που μετράνε", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.

"Αυτό που είπαμε χθες το βράδυ εξακολουθεί να είναι επίκαιρο: η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί εάν δεν εγκρίνει" το ευρωπαϊκό σχέδιο, προειδοποίησε η καγκελάριος Μέρκελ και πρόσθεσε ότι "το σημαντικό είναι, να υπάρχει ένα γρήγορο 'ναι' για τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου", όταν η ζώνη του ευρώ υιοθέτησε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger