Home » , » To Χρονικό της ''Αποκαθήλωσης'' (Σάββατο 5/11/11)

To Χρονικό της ''Αποκαθήλωσης'' (Σάββατο 5/11/11)

Written By Djordje on Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 | 11:43



Σάββατο 5/11/11


17:00 Μετά την ανυποχώρητη στάση του Α. Σαμαρά και την επιμονή του για διεξαγωγή εκλογών, συνεχίζεται το πολιτικό θρίλερ. Τα βλέμματα όλων στην αυριανή μέρα και τι θα επακολουθήσει μετά από τη συνάντηση Σαμαρά-Παπούλια.

16:45 Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει ο Α. Σαμαράς τη Κυριακή στις 13.00.


Δήλωση Σαμαρά by Matsomenos


Δηλώσεις Σαμαρά by Matsomenos

16:10 Οι δηλώσεις του Α. Σαμαρά έγιναν παρουσία των δύο αντιπροέδρων του κόμματος Σ. Δήμα και Δ. Αβραμόπουλο.

16:07 Σκληρή γλώσσα από Α. Σαμαρά ο οποίος επέμεινε στη διεξαγωγή εκλογών. Στροφή στην ομαλότητα με εκλογές, τόνισε. Δε δίνουμε λευκή επιταγή, ο Γ. Παπανδρέου ευτέλισε το Κοινοβούλιο.

15:39 Έντονη δυσφορία για τη στάση Σαμαρά εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Γερμανίας. "Η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι της χώρας του είναι ανεύθυνη", δήλωσε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Έλμαρ Μπροκ, καλώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει ευθύνες.

14:58 "Κάνω δημόσια έκκληση στον κ. Αντώνη Σαμαρά να κάνει μία δεύτερη σκέψη. Πετύχαμε το πρώτο βήμα, την αναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την εξουσία. Πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί" δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

14:40 Συνεχίζεται η συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου. Επισήμως προετοιμάζονται για το Eurogroup, αλλά σίγουρα θα συζητηθεί και το ζήτημα της κυβέρνησης συνεργασίας.

14:20 Μπλόφα για να πιέσει τη ΝΔ να δεχθεί τη δανειακή συμφωνία, ήταν τα περι δημοψηφίσματος. Αυτό φέρεται να είπε ο Παπανδρέου σε Μέρκελ και Σαρκοζί, σύμφωνα με τη Liberation.

14:04 Οργισμένες οι αντιδράσεις των πολιτών κατά της Εύας Καϊλή, μετά την αλλαγή στάσης και το "ναι" στην χθεσινή ψηφοφορία. Διαβάστε εδώ τι της έγραψαν στους λογαριασμούς της σε Facebook και Twitter.

13:58 Σύσκεψη Παπανδρέου-Βενιζέλου στη Βουλή.

13:46 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει τις πρωτοβουλίες για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και σύμφωνα με πληροφορίες θα εμπλακεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόνο αν φτάσουμε σε αδιέξοδο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

13:32 "Καίγεται το σπίτι μας και εμείς τραγουδάμε", δήλωσε για τις πολιτικές εξελίξεις και την περίπτωση αδιεξόδου ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης.

13:20 Σύσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου με στενούς συνεργάτες του στη Βουλή σε λίγη ώρα.


Συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια by Matsomenos

13:05 Πανδαιμόνιο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με εκατοντάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να συνωστίζονται για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

13:00 Χθες η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Σήμερα ενημέρωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσω για την πρόθεσή μου να συμβάλλω σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Θα υπάρξουν οι απαραίτητες διεργασίες και επαφές, δήλωσε ο πρωθυπουργός

12:50 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια. Αναμένεται η έξοδος του πρωθυπουργού. Να δούμε αν θα προβεί σε κάποια δήλωση.

12:44 Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, να μεταφερθούμε για λίγο στο Βερολίνο. Τουλάχιστον 10 χρόνια θα χρειαστεί η Ευρώπη για να βγει από την κρίση χρέους σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ. "Η κρίση χρέους δεν περνά σε μια στιγμή. Είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί μια δεκαετία για να βρεθούμε και πάλι σε μια καλύτερη θέση

12:35 "Άμεση προσφυγή στις κάλπες" ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού

12:28 Στο γραφείο του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ετοιμάζει νέα δήλωση, χωρίς όμως να είναι πιθανό να υπαναχωρήσει από τα όσα είπε χθες. Ότι δηλαδή δεν διαπραγματεύεται με τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του.

12:20 Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια. Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι υπάρχει ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης και θα παλέψει γι' αυτό. Ο Κάρολος Παπούλιας τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό του και θα βοηθήσει για να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας

12:18 Κύριε πρωθυπουργέ είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. Ένας δρόμος υπάρχει ο δρόμος της συναίνεσης.

12:10 Θα κάνω ότι μπορώ για να σχηματίσω ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα κάνω τα πάντα κύριε πρόεδρε και γι' αυτό είμαι εδώ μαζί σας

12:03 Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός.

11:51 Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε λίγο αναχωρεί για το Προεδρικό.

11:36 Ανένδοτος παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, όσο παραμένει πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν υπάρχει συνομιλήτής Γιώργος Παπανδρέου για τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες.

11:25 Περίπου 35 λεπτά πριν τη συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια. Όλα παραμένουν ρευστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με ΛΑΟΣ και Ντόρα Μπακογιάννη.

11:06 Χρειάζονται λύσεις που θα υπερβαίνουν τα στενά κομματικά όρια. Εγώ αυτό ψήφισα χθες, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Λιντζέρης.

10:48 Πλούσιο το παρασκήνιο της χθεσινής ψηφοφορίας. Ο βουλευτής που νύσταζε και ο λογογράφος της τελευταίας στιγμής.

10:30 Διαβάστε τις αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ για όσα έγιναν τα ξημερώματα στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι 50 τηλεοπτικά κανάλια είχαν στείλει συνεργεία στην Ελλάδα.

10:15 Στρωμένος με αγκάθια ο δρόμος του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Το κλίμα είναι βαρύ ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Α. Σαμαράς.

09:59 Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας η επανένταξη της Λούκας Κατσέλη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Πώς φτάσαμε στην "ολική επαναφορά"

09:44 "Στα παλιά τους τα παπούτσια η Ελλάδα", δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

09:35 Ως "αποχαιρετιστήρια" χαρακτήρισε την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας. Θα είναι;

09:26 Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Για "ανακούφιση" του πρωθυπουργού κάνει λόγο το CNN. Τη δέσμευσή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας επισημαίνει το BBC. Ο Guardian επικαλούμενος πηγές στην Αθήνα, υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί και θα προτείνει κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

09:20 Με σκεπτικισμό, αιχμηρά σχόλια, αλλά και προτροπές για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας άμεσα, αντιμετώπισε ο ελληνικός τύπος τα όσα έγιναν στη Βουλή. Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

08:49 Τα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας δίνουν και παίρνουν, ωστόσο λόγω των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων και της άρνησης Σαμαρά, είναι πιθανό ο Γιώργος Παπανδρέου να... μην αποχωρήσει τελικά

07:41 Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 12:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις της Πέμπτης και της Παρασκευής.


ΠΗΓΗ: news247.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger