Home » , » Tomsen: Κλείστε οργανισμούς και προχωρήστε σε απολύσεις

Tomsen: Κλείστε οργανισμούς και προχωρήστε σε απολύσεις

Written By Djordje on Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 | 21:26



Δεν υπάρχουν περιθώριο για άλλες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα στην ομιλία του στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

«Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για οριζόντιες περικοπές. Ειδικότερα για περικοπές μισθών και συντάξεων. Για μεγαλύτερη πρόοδο περικοπής εξόδων χρειάζεται μία σειρά πραγμάτων. Όλα προϋποθέτουν διαρθρωτικές αλλαγές. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο είναι ο εκτεταμένος κα ιδιαίτερα γενναία αμειβόμενος δημόσιος τομέας. Η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί να προχωρήσει πιο επιθετικά στην κατάργηση ελλειμματικών οργανισμών δεχόμενη και στην πορεία μη εθελοντικές εξόδους» υπογράμμισε ο Πολ Τόμσεν.



«Λόγω του κακού φορολογικού συστήματος το λέω κατ’ ευφημισμόν αντί των λέξεων «φοροδιαφυγή», «απάτη» ή όπως αλλιώς το λέμε το βάρος των φόρων πέφτει στους ώμους λίγων που δεν μπορούν παρά να πληρώσουν. Πρέπει να σταματήσουμε να βασιζόμαστε στην αύξηση των φόρων» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.



Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της μείωσης του εργατικού κόστους στον δημόσιο τομέα. «Θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει αυτή την ευελιξία στην αγορά εργασίας. Αλλά εδώ πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο σε αυτές που αποκαλούμε προνομιούχες επιχειρήσεις όπου οι μισθοί είναι ακόμη πολύ υψηλοί. Πρόκειται για επιχειρήσεις που ανήκαν στο Δημόσιο τομέα και είναι σήμερα ιδιωτικές όπου ακόμη επικρατεί η έλλειψη ευελιξίας στη μισθοδοσία και οι υψηλές αμοιβές. Και αυτή είναι μία διάσταση της έλλειψης ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα που έχει υποτιμηθεί. Είναι και αυτό, λοιπόν, κάτι που πρέπει να δούμε».



Επιπλέον έκρουσε τον κώδωνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση που δεν τρέξουν γρήγορα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. «Ανησυχούμε και για το γεγονός ότι αν δεν επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα το έλλειμμα θα κολλήσει γύρω στο 10% του ΑΕΠ. Αυτό το είπαμε πρώτη φορά πέρσι. Δεν υπάρχουν πλέον εύκολες λύσεις. Δεν υπάρχουν πλέον εύκολα μέτρα ούτε περιθώριο για οριζόντιες περικοπές».




Ο Πολ Τόμσεν στην ομιλία του δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας. «Ευελπιστώ αυτή η ευρεία πολιτική στήριξη να διαρκέσει διότι αποτελεί κλειδί για να βελτιωθούν τα προβλήματα στην εφαρμογή. Μην έχουμε αυταπάτες. Χωρίς ευρεία πολιτική στήριξη για όσα πρέπει να πετύχετε υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να μην επιτύχετε».




ΠΗΓΗ: real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger