Home » » Αυξάνονται και πληθύνονται

Αυξάνονται και πληθύνονται

Written By Djordje on Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 | 20:23



Συνεχώς μεγαλώνει η λίστα με του υποψήφιους προέδρους για το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής 6 στελέχη έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ηγηθούν του κόμματος. 

Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη θέτουν υποψηφιότητα για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Οι Ευ. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοίδης, Χ. Καστανίδης, Στ. Τζουμάκας και η Λ. Κατσέλη έχουν εκφράσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο την επιθυμία τους να είναι διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Στους «μνηστήρες» δεν έχουμε συνυπολογίσει τον Γ. Παπανδρέου μετά την απόρριψη της πρότασης του για διαρχία. Δεν αποκλείεται ωστόσο ο αριθμός των υποψηφιοτήτων να μεταβληθεί το Σαββατοκύριακο κατά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. 

Την ίδια ώρα ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Πέτρος Ευθυμίου μιλώντας στον Real Fm 97.8 τάχθηκε κατά της διαρχίας. 

«Την έχω αποκαλέσει επιλογή «γκρίζων ζωνών» και δεν υπάρχει κάτι που να προωθεί τη σχέση των κομμάτων με την κοινωνία όταν στηρίζεται σε γκρίζες ζώνες. Χρειάζονται καθαρές λύσεις σε όλα, καθαρές τοποθετήσεις, ειδικά όταν το ΠΑΣΟΚ έχει διακινδυνεύσει, έχει διαρρήξει τη σχέση του με την κοινωνία.» 


«Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι και πάλι υποψήφιος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Πάνος Μπεγλίτης. 

Τόνισε ότι επιβάλλεται να έχουμε όλοι σύνεση και ψυχραιμία, προσθέτοντας ότι ο εσωκομματικός πετροπόλεμος δεν οδηγεί πουθενά. 

Όπως είπε, ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση με προτεραιότητα να σωθεί η χώρα και να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Η Βάσω Παπανδρέου με δήλωσή της στα Νέα επιβεβαιώνει εμμέσως ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση «ενωτικής λύσης» στο ζήτημα της ηγεσίας. «Συζητάμε όλοι με όλους» είπε, σημειώνοντας ότι «γίνεται μία προσπάθεια για να βρεθεί μία ενωτική λύση και για να μην τιναχτούν τα πράγματα στον αέρα. Επιδιώκουμε ξεκάθαρες καταστάσεις».

Ανακωχή στα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ και εκκίνηση των διαδικασιών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης, αλλά πάντως πριν από τις εθνικές εκλογές, ζητεί με επιστολή της προς τον κ. Γ. Παπανδρέου και τον γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Μ. Καρχιμάκη, η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Στην επιστολή της επαναλαμβάνει ότι πρέπει να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο ο κ. Λ. Παπαδήμος για την ολοκλήρωση του έργου του και να έχει κάθε δυνατότητα ανασύνθεση της κυβέρνησης, όποτε και όπως εκείνος το επιθυμεί. 

«Είναι λοιπόν σαφές κατά την άποψή μου, ότι πρέπει να σταματήσει κάθε προεκλογική αναφορά, και σύμφωνα με το Σύνταγμα και το δημόσιο συμφέρον ο Πρωθυπουργός να διευκολύνεται στην ανασύνθεση της Κυβέρνησης όποτε και όπως χρειαστεί, να διαπραγματεύεται και να αποφασίζει, με την δημιουργική συμμετοχή και στήριξη των κομμάτων. Ολων. Το μέλλον των παιδιών μας δικαιούται μια ανακωχή», σημειώνει η κυρία Διαμαντοπούλου.


Με την ιδέα της καθόδου ως υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ φλερτάρει υπό προϋποθέσεις και ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης «για να εκπροσωπηθεί και η περιφέρεια». Μαζί με άλλους 10-15 βουλευτές ενδεχομένως θα καταθέσει την Πέμπτη κείμενο -παρέμβαση για τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. 

Σημειώνεται ότι όσον αφορά την υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος απαιτούνται 100 υπογραφές από τα 350 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου



ΠΗΓΗ: http://www.real.gr


Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger