Home » , » Όλα ανοιχτά για μισθούς και συντάξεις

Όλα ανοιχτά για μισθούς και συντάξεις

Written By Djordje on Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 | 21:51



Σε μια κλωστή κρέμονται ο κατώτατος και ο 13ος και 14ος μισθός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 

Ο Παντελής Καψής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega δεν δεσμεύτηκε για κανέναν θέμα. Σημείωσε πως η κυβέρνηση θα περιμένει που θα καταλήξει ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων και μετά θα αποφασιστεί αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. 

Υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση για να προστατευτεί η ανταγωνιστικότητα» αλλά παρά τις επίμονες ερωτήσεις δεν απάντησε για το ποια είναι η κόκκινη γραμμή για της ελληνικής κυβέρνησης. 

«Κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας την φράση του Πρωθυπουργού στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο. 


Σίγουρος δεν ήταν ούτε και για τον κατώτατο μισθό «Αυτή την στιγμή δεν αλλάζει ο κατώτατος μισθός» είπε χαρακτηριστικά. Τάχθηκε επίσης υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων «Δεν θέλουμε οριζόντιες περικοπές, αλλά δεν μπορεί η επικουρική σύνταξη να είναι μεγαλύτερη από την κύρια» 


Ο Πρόεδρος της ΓΣΣΕ μιλώντας στον Real Fm 97.8 δήλωσε πως θα προσέλθει στον διάλογο με τους εργοδότες αλλά δεν πρόκειται να συζητήσει κανένα θέμα που θα αφορά την εθνική συλλογική σύμβαση. Ο Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε  «κοινοβουλευτική εκτροπή» το ενδεχόμενο μιας νομοθετικής ρύθμισης. 




ΠΗΓΗ: http://www.real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger