Home » » Παπούλιας: «Tο 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά»

Παπούλιας: «Tο 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά»

Written By Djordje on Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 | 11:23

thumb
«Tο 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Παπούλιας στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που απέστειλε προς τον ελληνικό λαό, επισήμανε ότι είναι μέγιστης σημασίας η συναίνεση των κομμάτων αλλά και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, των συνδικαλιστών και των επιχειρηματιών.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους αναφέροντας πως «τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν μονόδρομο. Λιτότητα χωρίς αξιοπρέπεια σημαίνει διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή - με αφόρητες συνέπειες ιδιαίτερα για τους αδύναμους».

Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να περιοριστεί άμεσα η φοροδιαφυγή αλλά και να δημιουργηθεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την προστασία των αδύναμων, που θα εξασφαλιστεί μόνο όταν οι έχοντες αντιμετωπιστούν με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας.
«Μόνο με αξιώσεις να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής και αναπτυξιακή βοήθεια για να βγούμε από την ύφεση», συμπλήρωσε.



Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger