Home » » ΠΑΣΟΚ: Μόνο 1 στους 3 πιθανολογεί ότι θα ψηφίσει

ΠΑΣΟΚ: Μόνο 1 στους 3 πιθανολογεί ότι θα ψηφίσει

Written By Djordje on Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 | 11:37



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Ιδιαίτερα δυσοίωνες είναι οι προοπτικές της Ιπποκράτους για εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, σε μέτρηση που έγινε προ ημερών μεταξύ όσων ψήφισαν για εκλογή αρχηγού το 2007, μόνο ο ένας στους τρεις πιθανολογεί ότι θα ψηφίσει στην προσεχή εκλογή, ενώ στην πράξη εκτιμάται ότι ο αριθμός θα είναι πολύ μικρότερος. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε χθες η Real News, εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα παρόμοιες μετρήσεις, ώστε ανάλογα με το αποτέλεσμα να στήσουν και τις κάλπες.

Το εγχείρημα εκλογής νέου αρχηγού από τη βάση καθίσταται ακόμα δυσκολότερο, καθώς τα οικονομικά του κόμματος είναι ανύπαρκτα-οι εργαζόμενοι, π.χ., έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες. Επίσης, λόγω έλλειψης οργανώσεων υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για το πού θα βρεθούν 5000 μέλη για τις Εφορευτικές Επιτροπές που απαιτούνται, όταν τα ίδια τα κορυφαία στελέχη αποφεύγουν ακόμα να μεταβούν στην επαρχία και τις συνοικίες, φοβούμενα τις αντιδράσεις των πολιτών.

Οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στο Eurogroup αναστέλλουν, πάντως, τις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού, οι οποίες όμως συνεχίζονται παρασκηνιακά.

Μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης των μέτρων, πάντως, το αργότερο την άλλη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος θα υποβάλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση, ώστε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Χρήστος Παπουτσής, επίσης, το ίδιο διάστημα αναμένεται να ανακοινώσει την δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτιμάται ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Ε. Βενιζέλου. 
ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger