Home » » 24ωρη απεργία ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

24ωρη απεργία ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

Written By Djordje on Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 | 19:22



Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τρίτη αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20%, παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι.

Ποιοί απεργούν

- Δημόσιοι υπάλληλοι
- Δημοτικοί υπάλληλοι (ΠΟΕ - ΟΤΑ)
- Δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ / ΟΛΜΕ)
- Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)
- Εργαζόμενοι ΟΜΕ - ΟΤΕ
- Εργαζόμενοι ΟΣΕ
- Ιδιωτικοί υπάλληλοι
- Ναυτεργάτες (ΠΝΟ)

Στάσεις εργασίας

Μόνον επτά ώρες θα κυκλοφορήσουν τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς της Αττικής, καθώς οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό, του Τραμ και των ΗΣΑΠ συμμετέχουν στην απεργία των ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 και από τις 17.00 έως την λήξη της βάρδιας

Έτσι, θα λειτουργήσουν από τις 10.00 έως τις 17.00:

- Το Μετρό 
- Το Τραμ
- Οι ΗΣΑΠ

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ συνεδριάζουν για να καθορίσουν τη στάση τους.

Επίσης, σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι σιδηροδρόμικοι. Έτσι, δεν θα κυκλοφορήσει κανένας συρμός του Προαστιακού και του Εθνικού Δικτύου, ενώ δεν θα υπάρχει εξυπηρέτηση του Μετρό για το αεροδρόμιο. 

Το αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας των εργαζομένων του ΟΣΕ, θα μείνει χωρίς σύνδεση με το Μετρό, καθώς δεν θα λειτουργεί το τμήμα του Προαστιακού. 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε την απεργία, το πρωί της Δευτέρας, μετά από συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, αποφασίζοντας να "δέσουν" από τις 12.00 τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, στο πλαίσιο της απεργίας της ΓΣΕΕ. 

Η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές στις 10.30 σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger