Home » » ΝΔ: «Αναγκαία προϋπόθεση η κίνηση των 5»

ΝΔ: «Αναγκαία προϋπόθεση η κίνηση των 5»

Written By Djordje on Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 | 11:46



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Με το ένα πόδι εντός ΝΔ βρίσκονται οι 5 γαλάζιοι διαγραφέντες που υπερψήφισαν το πρώτο πακέτο μέτρων που προβλέπει το νέο μνημόνιο. «Ήταν μια αναγκαία προϋπόθεση αλλά όχι και μία ικανή κίνηση για να επιστρέψουν. Υπάρχει και η σημερινή ψηφοφορία, θα δούμε... Άλλωστε το πρώτο και τελευταίο λόγο για την επανένταξη τους στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος την έχει ο Πρόεδρος της ΝΔ» τόνιζε στο Real.gr συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά λίγα λεπτά μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην βουλή. 

Δεν αποκλείεται με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, στα τέλη της εβδομάδας, ο Πρόεδρος της ΝΔ να ανακοινώσει την επανένταξη των Μ. Κεφαλογιάννη, Αλ. Δερμετζόπουλος, Θ. Λεονταρίδης, Αν. Καρυπίδης και Ζ. Τζηκαλάγιας στο κομματικό «μαντρί».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Συγγρού επιθυμούσαν διακαώς την επιστροφή του Μανώλη Κεφαλογιάννη, καθώς θεωρούν πως η απουσία του θα ήταν μια σημαντική απώλεια για την ΝΔ ενόψει μάλιστα των εκλογών. Το ίδιο σκεπτικό υπήρξε και για τους Θ. Λεονταρίδη και Αν Καρυπίδη που εκλέγονται στον νομό Σερρών καθώς η ΝΔ είχε μείνει χωρίς εκπροσώπηση μετά την διαγραφή και των τριών βουλευτών. Τελικά μόνο η Μ. Κόλια Τσαρουχά επέμεινε στην αρχική της θέση και καταψήφισε τα μέτρα του μνημονίου. 

Περιμένουν στην «γωνία» Καρατζαφέρης και Καμένος 

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι 16 από τους 21 παρέμειναν στην αρχική τους θέση, δείχνοντας πως δεν επιθυμούν κάτω από αυτές τις συνθήκες να επιστρέψουν στην ΝΔ. Όλοι τους δείχνουν να περιμένουν πως θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό πριν από τις εκλογές αλλά και τα νέα κόμματα που αναμένεται να δημιουργηθούν. Στην γωνία πάντως περιμένει ο Πάνος Καμμένος αλλά και ο Γ. Καρατζαφέρης προκείμενου να τους εντάξουν στο δυναμικό τους. 

Οι περισσότεροι από αυτούς (10) προτίμησαν την αποχή καθώς απουσίαζαν την ώρα της ψηφοφορίας. Πρόκειται για τους Κ. Γκιουλέκα, Κ. Μαρκόπουλο, Ε. Βόζεμπεργκ, Κ. Παπασιώζο, Γ. Βλάχο, Μιχ. Γιαννάκη, Χρ. Ζώης, Γ. Βαγιωνά, Τσαμπίκα Ιατρίδου και Γ. Καρασμάνη.

Εντύπωση σε αρκετούς προκάλεσε η απουσία του Κ. Γκιουλέκα ο οποίος όλες τις προηγούμενες μέρες με δηλώσεις του αλλά και με την παρουσία του σε κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη έδειχνε πως τελικά θα ήταν από εκείνους που θα άλλαζαν στάση. 

Οι υπόλοιποι 6 έδωσαν για δεύτερη φορά την αρνητική τους ψήφο στα μέτρα τα οποία περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο. Συγκριμένα καταψήφισαν οι Δ. Σταμάτης, Μ. Τζίμας, Μ. Κόλλια Τσαρουχά, Π. Μελάς, Σπ. Γαληνός και Ελ. Κουντουρά. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger