Home » , » Αντ. Σαμαράς: Σκληρό ροκ με την Αριστερά έως τις εκλογές

Αντ. Σαμαράς: Σκληρό ροκ με την Αριστερά έως τις εκλογές

Written By Djordje on Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 | 11:47



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ιδεολογικά χαρακτηριστικά στη σκληρή σύγκρουση που ξεκινά με την Αριστερά δίνει ο Αντ. Σαμαράς θέλοντας να περιορίσει τις εκ δεξιών διαρροές του. Σκληρή ατζέντα έως τις εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία. 

Όπως είχε αποκαλύψει το real.gr ο διμέτωπος του κ. Σαμαρά με τον ΛΑΟΣ και την Αριστερά θα ξεδιπλωθεί στην πορεία προς τις εκλογές με στόχο την όσο το δυνατόν λιγότερη διαρροή ψηφοφόρων προς τα όμορα κόμματα (ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) που αλιεύουν ψηφοφόρους από την ίδια περίπου δεξαμενή με τη ΝΔ. 

Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της ΝΔ βγήκε τόσο επιθετικά απέναντι στην Αριστερά δίνοντας μάλιστα και σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά στη σύγκρουση που όπως όλα δείχνουν είναι μία από τις στρατηγικές του επιλογές στην πορεία προς τις εκλογές μία ημέρα μετά τις περίεργες δηλώσεις Γιούνκερ για τη στάση των ευρωπαίων σε περίπτωση που μετά από τις εκλογές η πλειοψηφία... περάσει σε κόμματα που δεν πιστεύουν στη νέα δανειακή σύμβαση. 


Η απόφαση Σαμαρά επιβλήθηκε εν πολλοίς από τις μετρήσεις που δείχνουν τα τρία κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ) να κερδίζουν συνεχώς πόντους φλερτάροντας ακόμη και με τη δεύτερη θέση σε πολλές περιπτώσεις κάτι που όπως εκτιμούν στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ δημιουργεί άγνωστες συνθήκες για το τι μέλλει γενέσθαι την επομένη των εκλογών όταν ακόμη και μία αυτοδύναμη «γαλάζια» κυβέρνηση θα κληθεί να υλοποιήσει μία σειρά μεταρρυθμίσεων με την Αριστερά να έχει πιθανότατα τους διπλάσιους από σήμερα βουλευτές στο κοινοβούλιο. 

Οι πληροφορίες του real.gr αναφέρουν πως από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να ανοίξει το...κουτί της Πανδώρας μιλώντας για πρώτη φορά με τόσο σκληρά λόγια για τον τρόπο που πολιτεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια η Αριστερά εντός και εκτός κοινοβουλίου είναι πλέον πολύ δύσκολο να κάνει πίσω και οι επόμενες φραστικές επιθέσεις θα συνδυαστούν με μία σκληρή ατζέντα που θα αφορά κυρίως τα θέμα της ασφάλειας των πολιτών αλλά και τα εθνικά –τομείς τους οποίους μέχρι σήμερα έχει «κερδίσει» από τον ΛΑΟΣ και τον Γ. Καρατζαφέρη. 

Οι πρόσφατες αναφορές του κ. Σαμαρά στους κουκουλοφόρους, στο άσυλο και στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αποδεικνύουν αυτήν ακριβώς τη στρατηγική απόφαση στην πορεία προς τις εκλογές αφού άλλωστε όπως άπαντες αναγνωρίζουν στη Λ. Συγγρού, στα θέματα της οικονομίας είναι ελάχιστα τα πράγματα που μπορεί να πει κανείς σε μία τέτοια προεκλογική περίοδο με τη χώρα βυθισμένη στην ύφεση και με πάνω από 1 εκατ. ανέργους. 

Με σκληρή φρασεολογία απάντησε στον κ. Σαμαρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ο οποίος μίλησε για «χορό βρικολάκων» από το «μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης». 


Για «αντιαριστερό παραλήρημα» του Αντώνη Σαμαρά έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε: 

«Θα έλεγα στον κ. Σαμαρά να μην συνεχίσει αυτόν τον δρόμο γιατί θα μας πάει σε άλλες δεκαετίες και θα αναβιώσει και άλλες δεκαετίες που δεν θα τις πληρώσει η Αριστερά αλλά ο τόπος». 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger