Home » » Τανγκό για έναν το «φλερτ» Καρατζαφέρη προς Σαμαρά

Τανγκό για έναν το «φλερτ» Καρατζαφέρη προς Σαμαρά

Written By Djordje on Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 | 10:14



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Εις ώτα μη ακουόντων το πολιτικό φλερτ του Γ. Καρατζαφέρη προς τη ΝΔ. Η Συγγρού κάρφωνε τον Μ. Βορίδη για τα διόδια την ώρα που ο ΛΑΟΣ μαζί με τους «γαλάζιους» βουλευτές αποχωρούσαν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου Παπαϊωάννου για τις φυλακές. 

Δεν βρίσκει ανταπόκριση από τη ΝΔ, τουλάχιστον επί του παρόντος, το άνοιγμα του Γιώργου Καρατζαφέρη προς τον Αντώνη Σαμαρά παρά τις συνεχείς στρατηγικές κινήσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ για προσέγγιση με τη Λ. Συγγρού ενόψει των πολιτικών εξελίξεων και κυρίως των εκλογών.

Η στρατηγική του κ. Καρατζαφέρη άρχισε να ξεδιπλώνεται από τις αρχές του νέου έτους όταν βρέθηκε στην Αρκαδία μαζί με τον υπουργό Άμυνας και αντιπρόεδρο της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλο. Ακολούθησε η επίσκεψή του, μία εβδομάδα αργότερα, στο Πεντάγωνο και αργότερα η σταδιακά πιο έντονη φρασεολογία κόντρα στο μνημόνιο και στην τρόικα που κορυφώθηκε στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπου οι κύριοι Σαμαράς και Καρατζαφέρης εμφανίστηκαν σχεδόν με ταυτόσημες θέσεις στα ακανθώδη θέματα που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα. 

«Είμαστε μία γροθιά με τον Αντώνη, ξεπεράσαμε την καχυποψία του παρελθόντος» είπε πρόσφατα στον realfrm 97.8 ο Γιώργος Καρατζαφέρης ενώ και ο Μάκης Βορίδης μιλώντας χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου δεν αρνήθηκε ότι οι συγκλίσεις μπορεί να γίνουν στο επίπεδο της ιδεολογίας και με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα των εκλογών. 

Η νέα πράξη του πολιτικού "φλερτ" παίχτηκε χθες το βράδυ στη βουλή όταν ο ΛΑΟΣ έπειτα από τις συνεννοήσεις των βουλευτών του με τον κ. Καρατζαφέρη ακολούθησε τη ΝΔ στην απόφασή της να αποχωρήσει από τη βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου σχετικά με τις φυλακές. 

Η διελκυστίνδα του χρόνου αποφυλάκισης λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση Παπαδήμου και όλα πλέον αναμένονται να ξεκαθαρίσουν στη σημερινή σύσκεψη που θα έχει ο κ. Καρατζαφέρης με τα στελέχη του κόμματός του αφού για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ βάζει και πάλι στο τραπέζι το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. 

Πως αντιδρά απέναντι σε όλα αυτά η ΝΔ: Η συζήτηση γίνεται όπως όλα δείχνουν προς ώτα μη ακουόντων. Την ώρα που ο ΛΑΟΣ ακολουθούσε τους βουλευτές της ΝΔ προς την έξοδο της αίθουσας της Ολομέλειας ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν στο γραφείο του στη βουλή για τα καθιερωμένα ραντεβού του με τους βουλευτές του κόμματός του. 

Νωρίτερα και σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης «κάρφωσε» τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη με αφορμή την απόφαση για αύξηση των διοδίων σε πέντε αυτοκινητοδρόμους. 

«Η επίκληση των συμβατικών όρων, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αύξηση των διοδίων, είναι εντελώς αστήρικτη αφού στις συμβάσεις υπάρχουν δεκάδες όροι οι οποίοι δεν έχουν τηρηθεί, την τελευταία διετία. Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών να απαγορεύσει αμέσως την αύξηση των διοδίων» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή τα όσα είχε πει  στον realfm 97.8 ο κ. Βορίδης για τις συμβατικές υποχρεώσεις που οδήγησαν στις αυξήσεις των διοδίων. 

Παρά πάντως τις επιμέρους καθημερινές τριβές ανάμεσα στα δυο κόμματα, οι βουλευτές τους έχουν ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης που είχαν ακολουθήσει από την απόφαση του κ. Καρατζαφέρη να βάλει όρους στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στη στρατηγική της ΝΔ προς τις εκλογές όπου θα αναπτυχθεί η ρητορική της αυτοδυναμίας και των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις συμμαχικές κυβερνήσεις ο κ. Καρατζαφέρης επί του παρόντος τουλάχιστον δεν έχει κανέναν ρόλο να διαδραματίσει τουλάχιστον σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Λ. Συγγρού και όπως θεωρούν συνεργάτες του κ. Σαμαρά τα «ανοίγματα» αυτά θα συνεχιστούν από τη στιγμή που ο ΛΑΟΣ δέχεται σημαντική πίεση στα ποσοστά του όπως αποτυπώνεται στις τελευταίες μετρήσεις. 


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger