Home » , » ΝΔ: Αυτοδιαψεύδεται ο κ. Βενιζέλος

ΝΔ: Αυτοδιαψεύδεται ο κ. Βενιζέλος

Written By Djordje on Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 | 09:26



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Η διαρροή της ΝΔ αμέσως μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ότι ο Αντώνης Σαμαράς πάλεψε και πέτυχε να μην περικοπεί ο 13ος και 14ος ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει αντιπαράθεση με τον υπουργό οικονομικών αλλά και για να υπάρξει μια αποκάλυψη. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε επίσης με διαρροή από το περιβάλλον του κατηγορώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ ότι ψεύδεται. «Στη σύσκεψη δεν ετέθη θέμα 13ου και 14ου μισθού. Το θέμα αυτό έχει λήξει εδώ και δύο ημέρες» έλεγαν συνεργάτες του υπουργού οικονομικών. 

Το σχόλιο αυτό των συνεργατών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο γαλάζιο στρατόπεδο. «Αν είχε τελειώσει το θέμα γιατί δεν είχε ενημερώσει την ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών; Γιατί τα ΜΜΕ αναφέρονταν μέχρι και την παραμονή της συνάντησης πως όλα είναι στο τραπέζι;» αναρωτιόντουσαν στελέχη της ΝΔ. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ακόμα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ανήκει ο Ευ. Βενιζέλος, δεν γνώριζε ότι έχει τελειώσει το επίμαχο θέμα, καθώς στην επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό εκφράζει τις έντονες επιφυλάξεις του για επικείμενες στον 13ο και 14ο μισθό. 

«Είναι γνωστό ότι η νέα ΓΣΣΕ περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τον κατώτατο μισθό, τους 13ο και 14ο μισθούς όπως και τις τριετείς ωριμάνσεις, ως δυναμικά στοιχεία της συμφωνίας. Γνωρίζω επίσης ότι στις επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμικών μας εταίρων αυτά έχουν τεθεί προς αναπροσαρμογή ή και κατάργηση. Ο προβληματισμός τους διαφέρει από εκείνον των κοινωνικών εταίρων όπως και του δικού μας κόμματος αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου και Υπουργού Εργασίας ως προς την σημασία του μισθολογικού κόστους για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Επίσης από την ΝΔ έδωσαν στην δημοσιότητα και τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών που έκανε τις τελευταίες ημέρες. «Ο υπουργός οικονομικών αυτοδιαψεύδεται» τόνιζαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ. 

• Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου: Μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής διάσκεψης του Eurogroup ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής: «Ανοιχτά είναι δύο μεγάλα ζητήματα, που συνδέονται μεταξύ τους: οι εργασιακές σχέσεις και άρα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είμαστε απολύτως εντός στόχου το 2012…»

• Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου (Βράδυ) : Άτυπη ενημέρωση Συζητάμε για όλο το εργασιακό πακέτο στο τραπέζι. Έχουμε κάνει μια προσπάθεια να βγάλουμε κάποια πράγματα από το τραπέζι αλλά πρέπει το πακέτο που θα μείνουν εν τέλει να το θεωρήσουν ικανοποιητικό. Οι αρχηγοί αύριο θα συζητήσουν όλο το πακέτο: εργασιακά, δημοσιονομικά, χρηματοοικονομικά.

Α. Σαμαράς «Για πρώτη φορά έγινε διαπραγμάτευση» 

Στο τρόπο με τον οποίο έγιναν αυτή την φορά οι συζητήσεις με την Τρόικα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς πάλεψε και κατάφερε να μην περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός. Διαφώνησε με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Δεν δέχθηκε όλα τα μέτρα που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις, όπως την μείωση του εφάπαξ ενώ συζητά το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού. Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα της ΝΔ 

Στο μεταξύ, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, μαζί το οικονομικό επιτελείο του κόμματος συγκαλεί για σήμερα μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς. Το διευρυμένο όργανο θα κάνει αποτίμηση της διαπραγμάτευσης και της κατάστασης που διαμορφώνεται. Εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger