Home » » Αντ. Σαμαράς: «Εγώ δεν πάω πίσω με αυτά τα μέτρα»...

Αντ. Σαμαράς: «Εγώ δεν πάω πίσω με αυτά τα μέτρα»...

Written By Djordje on Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 | 10:46



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Όλο το παρασκήνιο από τις δραματικές ώρες στη Λ. Συγγρού έπειτα από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζουν «ανύπαρκτο» τον Γιώργο Παπανδρέου, η αντίδραση Παπαδήμου στην ανυποχώρητη στάση του Προέδρου της ΝΔ για τις συντάξεις. 

«Βρείτε από αλλού τα 200 ή τα 300 εκατομμύρια ευρώ, εγώ δεν επιστρέφω στο κόμμα με τέτοια μέτρα». Αυτή η φράση του Αντώνη Σαμαρά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν εκείνη που συζητήθηκε περισσότερο στη ΝΔ λίγο πριν από τη μια τα ξημερώματα όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στη Λ. Συγγρού και ανέβηκε με βήμα ταχύ στο γραφείο του στον 3ο όροφο συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες οι οποίοι δεν αντάλλαξαν ούτε...βλέμμα με τους δημοσιογράφους που παρέμεναν μέχρι εκείνη την ώρα στα γραφεία του κόμματος.

Στο ισόγειο όλες τις προηγούμενες ώρες βρίσκονταν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ που είχαν ειδοποιηθεί από νωρίς το απόγευμα για το ενδεχόμενο να συνεδριάσει το όργανο του κόμματος αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Τελικά η συνεδρίαση έγινε: Ατύπως όμως στον 3ο όροφο της Λ. Συγγρού όπου κλήθηκαν όλα τα στελέχη του κόμματος μαζί με το οικονομικό επιτελείο και τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά προκειμένου να γίνει η αποτίμηση της συνάντησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο. 

«Ο Σαμαράς στύλωσε τα πόδια του για τις συντάξεις, μην ακούτε τις διαρροές που γίνονται από το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου ήταν ανύπαρκτος καθ’ όλη τη διάρκεια της σύσκεψης» έλεγαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα επιτελικά στελέχη της ΝΔ εκφράζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσφορία τους για τις διαρροές που χρέωναν στον Πάνο Μπεγλίτη περί αντίθεσης του Γιώργου Παπανδρέου στην περικοπή των συντάξεων. 

Κάποιοι μάλιστα εξ’ αυτών σημείωναν ότι ο κ. Παπανδρέου περίπου υπερθεμάτιζε στο άκουσμα των απαιτήσεων της τρόικας ενώ από την άλλη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης άφηνε τη συζήτηση να εξελιχθεί κοιτώντας προς τη μεριά του κ. Σαμαρά από τον οποίο περίμενε να τοποθετηθεί πρώτος πριν εκφράσει τη δική του θέση. 

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά έλεγαν πως ο Λουκάς Παπαδήμος όταν διέκοψε τη συζήτηση για να επικοινωνήσει με τους ευρωπαίους αξιωματούχους κάλεσε στο τηλέφωνο και την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να της μεταφέρει τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από τον κ. Σαμαρά ως προς το θέμα των συντάξεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η καγκελάριος της Γερμανίας παρέπεμψε στην τρόικα χωρίς να πάρει συγκεκριμένη θέση. 

Λίγο πριν από τη μία και μισή ο κ. Σαμαράς κατέβηκε από τον 3ο όροφο για να κάνει τη δήλωση σχετικά με τις συντάξεις για τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα διαπραγματευθεί μέχρι τέλους. 

«Πήρε το πράσινο φως ο Λουκάς Παπαδήμος για να διαπραγματευθεί εκείνος με την τρόικα;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον Πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος μπαίνοντας στο ασανσέρ για να επιστρέψει στο γραφείο του απάντησε: «Αφήστε τα πράσινα φώτα, ο κύριος Παπαδήμος συζητά με την τρόικα»... 

Είκοσι λεπτά πριν από τις 2 τα ξημερώματα ο κ. Σαμαράς αναχώρησε από τη Λ. Συγγρού με κατεύθυνση το πατρικό του σπίτι στην οδό Μουρούζη αφού μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε διευκρινιστεί εάν οι πολιτικοί αρχηγοί θα καλούνταν και πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από τη νέα συνάντηση του κ. Παπαδήμου με την τρόικα. Aπό το επιτελείο του κ. Σαμαρά σημείωναν ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει εκ νέου συνεννόηση των δυο πριν από την τελική συμφωνία με τους δανειστές.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger