Home » » Στο Εθνικό Συμβούλιο η τύχη των εννέα «πράσινων» βουλευτών

Στο Εθνικό Συμβούλιο η τύχη των εννέα «πράσινων» βουλευτών

Written By Djordje on Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 | 11:20



Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα κρίνει τελικά την «τύχη» των εννέα βουλευτών που αποκλείστηκαν από τα επόμενα ψηφοδέλτια του κόμματος, λόγω της μη ψήφισης του άρθρου 1 της νέας δανειακής σύμβασης στην ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής. Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (γνωστή και ως Επιτροπή Δεοντολογίας) του κόμματος, που συνεδρίασε την Πέμπτη υπό την προεδρία του Γιώργου Ανωμερίτη. 

Δεδομένου ότι οι εννέα παραμένουν εντός της «πράσινης» ΚΟ και άρα ex officio μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, το θέμα παραπέμφθηκε σε αυτό, για να αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι μαζί τους. 

Υπέρμαχος της πλήρους επιστροφής τους πάντως είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, που δέχεται πιέσεις από τους υποστηρικτές του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δείχνει να το σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ, ενώ αν πάρει τελικά την απόφαση, αναμένεται να συγκεντρώσει γύρω του όλο το εναπομείναν «παπανδρεϊκό» μπλοκ, αποτελώντας το «αντίπαλο δέος» στην υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Η Επιτροπή ασχολήθηκε και με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, δεδομένου ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, επιμένει σε εκλογή από τη βάση, παρά τα 'μηνύματα' που φτάνουν στην Ιπποκράτους για την κατάσταση «διάλυσης» στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, τα «άδεια ταμεία» και τους φόβους για αποδοκιμασίες και επεισόδια την ημέρα της εκλογής. Η απόφαση μάλιστα για προσφυγή στην κάλπη, είναι ειλημμένη -όπως διαμηνύουν στενοί συνεργάτες του προέδρου- ακόμα και για την περίπτωση μίας και μόνο υποψηφιότητας...

Τα μέλη της Επιτροπής Πιστοποίησης και Καταστατικού (ΕΚΑΠ), αναγνωρίζοντας τα αντικειμενικά προβλήματα έλλειψης χρημάτων -ενδεικτικό είναι ότι οι υπάλληλοι στο ΠΑΣΟΚ παραμένουν απλήρωτοι- αλλά και οργανωτικής ανεπάρκειας σε πολλές οργανώσεις του κόμματος που τελούν υπό ...κατάρρευση, φέρονται να «φλέρταραν» με την ιδέα της μη πραγματοποίησης εκλογής από τη βάση, θέμα που αναμένεται να τεθεί εκ νέου επί τάπητος την επόμενη Τετάρτη, εφόσον τότε συνεδριάσει ξανά το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως, δείχνει να παραμένει ανένδοτος, οπότε πέφτουν πλέον στο τραπέζι εναλλακτικές προτάσεις, όπως το να στηθούν κάλπες σε πολύ λιγότερα σημεία από το 2007 (τότε υπήρχαν 3000 εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα), μόνο στους περίπου 350 «καλλικρατικούς» ή το πολύ στους 1000 «καποδιστριακούς» δήμους, περιορίζοντας έτσι το προσωπικό και άρα το κόστος της διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, «έτσι δεν αντιμετωπίζονται τυχόν επεισόδια», λένε οι υποστηρικτές της ανάδειξης αρχηγού από μικρότερο σώμα. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger