Home » , » Έρευνα και για άλλα πολιτικά πρόσωπα που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Έρευνα και για άλλα πολιτικά πρόσωπα που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Written By Djordje on Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 | 19:57



Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε ότι η υπηρεσία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου του έχει εντοπίσει «πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους που έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ το 2011» και συμπλήρωσε ότι εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος και θα αποσταλεί στη Βουλή.


Ο κ. Βενιζέλος, ειδικότερα, εξήγησε ότι την περασμένη Τετάρτη το τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ «μας διαβίβασε τα στοιχεία του 2011 – δηλαδή τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό – που είναι πολύ μεγάλα σε όγκο. Αυτή τη στιγμή τρέχουν οι έρευνες και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους». Ο συγκεκριμένος κατάλογος θα «κλείσει» σήμερα και θα σταλεί στην επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής προκειμένου να διασταυρωθεί εάν τα χρήματα αυτά είναι καταγεγραμμένα στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη δοθεί εντολή στο ΣΔΟΕ να προβεί σε έκτακτους ελέγχους ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα πριν προηγηθεί η διαδικασία της ακρόασής τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καθώς, όπως είπε, μπορεί να είναι αθώες ή ανώδυνες οι περιπτώσεις αυτές.

«Όποιος ή όποια και αν είναι οφείλει να παραιτηθεί»

Στο μεταξύ, από τη Νέα Δημοκρατία ζητείται να παραιτηθεί ο βουλευτής που έβγαλε στο εξωτερικό το 1 εκατ. ευρώ. «Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος». 

«Θα έχουμε πρόβλημα να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκλογείς μας»

Παρεμβαίνοντας στη Βουλή σε σχέση με το ζήτημα των καταθέσεων ενός εκατομμυρίου ευρώ από Έλληνα βουλευτή ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι «έχουμε φτιάξει ένα πλαίσιο να προστατεύουμε το βιαστή. Λέμε βιαστής και δεν αναφέρεται ποιος είναι. Και αυτός μπορεί να μένει στο διπλανό σου διαμέρισμα και έχεις εσύ δίπλα τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Αυτό κάναμε. Προστασία των κακών! Κάποιος αυτή τη στιγμή έβγαλε 1 εκατομμύριο και θίγεται όλη η αίθουσα» 

Ο κ. Καρατζαφέρης συμπλήρωσε ότι «όσο αυτό το πράγμα καρκινοβατεί, όσο το παραπέμπουμε στις καλένδες, τόσο γίνεται κουβέντα στο καφενείο. Πάμε σε εκλογές. Και θα έχουμε πρόβλημα να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκλογείς μας με αυτό το θέμα». 


«Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό»

«Χαίρομαι που ακούω για το νόμιμο της διαδικασίας, αλλά ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να παίζει το παιχνίδι Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος 3-4 μέρες τώρα», είπε ο κ. Τσίπρας.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger