Home » » Αλλαγή ατζέντας μέσω εκλογών από τον Σαμαρά

Αλλαγή ατζέντας μέσω εκλογών από τον Σαμαρά

Written By Djordje on Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 | 10:07



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Να αλλάξει την πολιτική ατζέντα έπειτα από την οδυνηρή συμφωνία με την τρόικα προτάσσοντας το αίτημα για εκλογές θα επιχειρήσει ο Αντ. Σαμαράς στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ανησυχία για τη στάση των βουλευτών στην ψήφιση των μέτρων. 

Να κλείσει το γρηγορότερο δυνατόν τις όποιες εσωκομματικές «πληγές»  άνοιξε η οδυνηρή συμφωνία με την τρόικα στο νέο σκληρό πακέτο των μέτρων θα επιχειρήσει και σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του (20:00) που για πρώτη φορά θα συνεδριάσει στα γραφεία της Λ. Συγγρού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο κ. Σαμαράς έχει γίνει δέκτης πολλών εισηγήσεων από στενούς του συνεργάτες να επιμείνει ιδιαίτερα στο θέμα των εκλογών προτάσσοντας το αίτημα της κοινωνίας για κάλπες προκειμένου να υπάρξει νωπή λαϊκή εντολή σε μία ισχυρή κυβέρνηση που θα μπει στη «μάχη» της υλοποίησης του νέου μνημονίου με την τρόικα ακυρώνοντας έτσι τα όποια σχέδια αποδίδονται στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπάρξει παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου. 

Στόχος του Προέδρου της ΝΔ ο οποίος και χθες παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ στο γραφείο του στον 3ο όροφο της Λ. Συγγρού είναι να εξηγήσει στους βουλευτές του το γιατί οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση, τι κέρδισε από τη διαπραγμάτευση του Μεγάρου Μαξίμου και πως διαμορφώνεται από εδώ και στο εξής η στρατηγική του κόμματος στην πορεία προς τις κάλπες. 

Επί της ουσίας όμως ο κ. Σαμαράς όπως όλα δείχνουν θα απευθυνθεί πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία χρησιμοποιώντας προσωπικούς τόνους για να παρουσιάσει όλα τα δεδομένα μπροστά στα οποία βρέθηκε, «τετελεσμένα» τα χαρακτηρίζουν στη ΝΔ, προτού μπει στη διαδικασία της συζήτησης για τη νέα δανειακή σύμβαση υπενθυμίζοντας τη συμπεριφορά που είχε εισπράξει εντός αλλά και εκτός συνόρων όταν πριν από δυο χρόνια καταψήφιζε το πρώτο μνημόνιο. Η εισήγηση προς τον Πρόεδρο της ΝΔ είναι να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στο δίδυμο Παπανδρέου και Βενιζέλο τους οποίους στη ΝΔ θεωρούν ως τους αποκλειστικά υπεύθυνους για την εξέλιξη του ελληνικού δράματος. 

Η ομιλία του κ. Σαμαρά θα κινηθεί στο πλαίσιο πάνω στο οποίο έγινε και η χθεσινοβραδινή του δήλωση με την οποία επανέφερε το θέμα των εκλογών θέλοντας όμως ταυτόχρονα να καταδείξει τη σκληρή πολιτική και οικονομική πραγματικότητα μέσα στην οποία κινήθηκε όλες αυτές τις ημέρες των συζητήσεων. 

Η επόμενη ημέρα, όπως άπαντες αναγνωρίζουν στη ΝΔ, θα είναι εντελώς διαφορετική για τον κ. Σαμαρά αλλά και συνολικά για όλα τα στελέχη του κόμματος αφού πλέον στόχος δεν είναι μόνον να γίνουν εκλογές αλλά και να υπάρξει μία συνολική διαχείριση της κομματικής βάσης που σε ένα μεγάλο της μέρος αντιδρά έντονα για τη συμφωνία στο νέο πακέτο. 

Ο πρώτος σκόπελος όμως που καλείται να ξεπεράσει εδώ και τώρα ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή, πιθανότατα την Κυριακή, αφού ήδη στη Λ. Συγγρού έχουν φθάσει πληροφορίες ότι υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που ζυγίζουν όλα τα δεδομένα πριν φτάσουν στο σημείο να πουν το «ναι» στα πρωτοφανή μέτρα που ζήτησε η τρόικα. 

Οι συνεννοήσεις μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών είναι συνεχείς τα τελευταία 24ωρα και ουδείς είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει πως θα αντιδράσουν μπροστά στο φαινόμενο να υπάρξουν συνάδελφοί τους από το ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως θα καταψηφίσουν τα μέτρα αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα θα εκλεγούν και πάλι όποτε και εάν στηθούν κάλπες. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr


Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger