Home » » Ραγδαίες εξελίξεις- Παραιτήθηκε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Ραγδαίες εξελίξεις- Παραιτήθηκε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Written By Djordje on Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 | 19:06



Δραματικές πολιτικές εξελίξεις μετά την παραίτηση των κυβερνητικών στελεχών του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Εν αναμονή της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Αναβλήθηκαν οι συνεδριάσεις της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. 

18:41 Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα. «Η ηθική και πολιτική μου ακεραιότητα δεν μου επιτρέπουν να ψηφίσω το νέο μνημόνιο, προϊόν της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος. Οι δημοκρατικές πεποιθήσεις μου, δεν μου επιτρέπουν να λειτουργώ παρά τη βούληση των συμπολιτών μου και την λαϊκή εντολή που έχω λάβει» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

18:35 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. 

18:32 Ανασχηματισμό ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.«Η κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στο ρόλο της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση, πρέπει και αυτή να αλλάξει. Ο Πρωθυπουργός έχει το λόγο» είπε ο Δημήτρης Ρέππας.

18:22  Με ομιλία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμο, η οποία θα καλυφθεί σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, που αναμένεται σε λίγη ώρα.

18:19 Παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ο Γιώργος Γεωργίου. 

18:06 Επίθεση του Π.Μπεγλίτη στον Γ.Καρατζαφέρη. «Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή όμως, που διακινδυνεύεται το μέλλον της χώρας και του Ελληνικού λαού, ο κ. Καρατζαφέρης επιλέγει την φυγή για να μην αναλάβει, έμπρακτα, την εθνική ευθύνη που του αναλογεί. Το αδιέξοδό του είναι προφανές. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μεγαλόσχημες λέξεις» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. 

17:52 Παραιτήθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας και με αίσθημα ευθύνης σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση της Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών, επειδή δεν μπορώ να συνυπογράψω τα μέτρα που καταλύουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε στην επιστολή της η Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή παραίτησης. 

17:25 Παραίτηση των κ.κ. Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη οι οποίοι θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα. «Επιτρέψετε μου να σας δηλώσω ότι θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση σας για τη διάσωση της χώρας» καταλήγει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Μ.Βορίδης.Διαβάστε εδώ τις επιστολές παραίτησης των δύο υπουργών.

17:22 Ανακοίνωση της ΝΔ ότι αναβάλλεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ήταν προγραμματισμένη για τις 20.00 το βράδυ λόγω της κρίσιμης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και των παραιτήσεων των υπουργών. 

17:00 Φτάνουν ο υπουργός Μεταφορών και ο υφυπουργός Ανάπτυξης στη Βουλή και οι πληροφορίες περί παραίτησης τους δίνουν και παίρνουν. 

16:30 Σε εξέλιξη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδ. Λοβέρδο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη στο κτίριο της αντιπροεδρίας. 

16:00 Ο Αστέριος Ροντούλης είναι το πρώτο στέλεχος του ΛΑΟΣ που μετέχει στην κυβέρνηση και υποβάλλει την παραίτηση του. «Είναι ασύμβατη με την διαμορφωθήσα πραγματικότητα η παραμονή μου στην κυβέρνηση. Νιώθω υποχρεωμένος να προχωρήσω στην υποβολή της παραίτησης μου. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε» αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του. 

14:22 Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα. Είχε προηγηθεί συνάντηση του με τον πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. 

Διαβάστε επίσης


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr


Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger