Home » » Οι υπογραφές, η κόντρα ενόψει εκλογών και η αγωνία για τον ΛΑΟΣ

Οι υπογραφές, η κόντρα ενόψει εκλογών και η αγωνία για τον ΛΑΟΣ

Written By Djordje on Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 | 10:09



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Μείζονα προβλήματα συνοχής εμφανίζει πλέον η κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά τις αντιπαραθέσεις των κομμάτων που την στηρίζουν, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών. 

Η κατηγορηματικά άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει το κείμενο δεσμεύσεων, όπως ζητούν το ίδιο κατηγορηματικά όπως φαίνεται οι δανειστές, δημιουργεί άλλωστε ένα αντικειμενικό πρόβλημα στο Μέγαρο Μαξίμου, που δεν φαίνεται να έχει αντίθεση με τις υπογραφές. Χθες, άλλωστε, υπήρξαν περισσότερες της μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της ΝΔ, ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα στην Αθήνα, πριν ξεκινήσει στις Βρυξέλλες τη συνεδρίασή του το Eurogroup.

Ωστόσο, η –άτυπη έστω- έναρξη της προεκλογικής περιόδου που ξεκινά και…ημιεπισήμως αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI, προκαλεί συνεχείς κόντρες «βαρέων-βαρών» μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της ηγεσίας της ΝΔ. Ο υπουργός Οικονομικών επιδιώκει να καταγραφεί ντε φάκτο, πριν ακόμα από την εκλογή του, ως ο βασικός αντίπαλος του Α. Σαμαρά, εκμεταλλευόμενος και το κενό ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ επιδιώκει να «κοντύνει» με το…καλημέρα τον πιθανότερο κύριο αντίπαλό του στις προσεχείς εκλογές.

Το πρόβλημα συνοχής της κυβέρνησης, μάλλον απομακρύνει τις σκέψεις για παράταση του βίου της, με το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει λόγο για πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους την 29η Απριλίου και τη Συγγρού να επιμένει για τις 8 Απριλίου.

Αντικατάσταση ή ανασχηματισμός;

Ενδιαφέρον έχει τι θα πράξει ο πρωθυπουργός σε περίπτωση που ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση και μαζί και τους 4 υπουργούς που ανήκουν στο κόμμα του. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Λουκάς Παπαδήμος έχει δυο λύσεις. Πρώτον, να αντικαταστήσει τους κ. Βορίδη, Γεωργίου, Ροντούλη και Γεωργιάδη με άλλα πρόσωπα και δεύτερον, να αδράξει την ευκαιρία για γενικότερες αλλαγές στην κυβέρνησή του.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger