Home » » Την Κυριακή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Την Κυριακή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Written By Djordje on Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 | 19:14



Για τις 13.00 αύριο το μεσημέρι ορίστηκε, εκτός απροόπτου, η δραματική διαπραγμάτευση των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι θα αποφασίσουν για τα τελεσίγραφα και τα μέτρα - σοκ της τρόικας. Σε εξέλιξη τώρα η ευρεία διυπουργική σύσκεψη υπό τον Ευ. Βενιζέλο.

Στη νέα σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, που εκτός απροόπτου θα γίνει αυριο το μεσημέρι  ο πρωθυπουργός αναμένεται να τους παρουσιάσει ένα κείμενο με τις ανελαστικές πια θέσεις της τρόικα. Πρόκειται για το αποτέλεσμα επίπονων διαπραγματεύσεων των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τους άλλους «μνημονικούς» υπουργούς το τελευταίο διάστημα. 

Επ' αυτού θα κληθούν να τοποθετηθούν οι αρχηγοί, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις ΚΟ των κομμάτων τους, που βρίθουν βουλευτών μη διατεθειμένων να ψηφίσουν την μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και στενό Δημόσιο Τομέα (ακόμα και ένστολων και εκπαιδευτικών) ή την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές. 

Ακριβώς για αυτό τον λόγο οι τρεις αρχηγοί πηγαίνουν με τις δικές τους «κόκκινες γραμμές» στο Μέγαρο Μαξίμου, στην κρισιμότερη ίσως σύσκεψή τους, καθώς γνωρίζουν καλά πως αυτό που «παίζεται» είναι η συμφωνία για τη συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας ή η χρεοκοπία και η επιστροφή της χώρας στη δραχμή, με ό, τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον και τους πολίτες της. Σε αυτές περιλαμβάνονται ακόμα κατά περίπτωση οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες και οι αποκρατικοποιήσεις, αν και εκτιμάται ότι σε αυτά θα βρεθεί ευκολότερα μία 'συμβιβαστική' λύση μεταξύ των τριών. 

Η κόντρα για τα περί παραίτησης

Η αποκάλυψη του Real.gr για την πρόθεση του Λουκά Παπαδήμου να παραιτηθεί σε περίπτωση μη συμφωνίας, προκάλεσε χθες σύγκρουση του Μεγάρου Μαξίμου με τη ΝΔ, αναγκάζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή σε διάψευση -παρότι ο ίδιος το είχε νωρίτερα επιβεβαιώσει σχεδόν μιλώντας στον Real FM- μέσω του 'Bloomberg', αφού δημιούργησε προβληματισμό στο εξωτερικό. Η απειλή παραίτησης πάντως παραμένει κατά πληροφορίες στο τραπέζι, καθώς η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου στηρίζεται σε τρία κόμματα, οι βουλευτές των οποίων θα κληθούν να επικυρώσουν με την ψήφο τους στη Βουλή τα νέα μέτρα, ενώ κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. 

Στη σύσκεψη πάντως, ο κ.Παπαδήμος, αφού παρουσιάσει το κείμενο προς συμφωνία, αναμένεται να ρωτήσει τους κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη τι θέλουν να κάνει. Αν συμφωνούν ή όχι στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης από τον ίδιο, ή προτιμούν να διαπραγματευτούν οι ίδιοι ή όλοι μαζί από κοινού, καλώντας ίσως την τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου, ή επικοινωνώντας με την Άνγκελα Μέρκελ κ.ο.κ.

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα φτάνει σήμερα για πολλοστή φορά ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλλάρα, σε μία προσπάθεια να «κλείσει» η συμφωνία για το PSI. Εάν αυτό καταστεί δυνατό, είναι πιθανό να ανακοινωθεί ακόμα και ως αύριο το βράδυ. 


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger