Home » » Ο Καρατζαφέρης ρίχνει την κυβέρνηση και πάμε για πτώχευση;

Ο Καρατζαφέρης ρίχνει την κυβέρνηση και πάμε για πτώχευση;

Written By Djordje on Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 | 19:14


Ο Καρατζαφέρης άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, διατηρεί τους υπουργούς και καταψηφίζει το μνημόνιο…!!! Χαρακτηριστικό της σχετικής του δήλωσης είναι πως αφήνει στον Λουκά Παπαδήμο την δυνατότητα να αποφασίσει για το εάν θα κρατήσει τους υπουργούς του ΛΑΟΣ... Αποτέλεσμα όλου αυτού; Πάμε για πτώχευση, αφού σε κάποια τέτοια περίπτωση είναι άγνωστο εάν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ –και δεδομένων των διαρροών τους- θα μπορέσουν να στηρίξουν με ικανό αριθμό ψήφων το μνημόνιο της υποταγής.

Ουσιαστικά και εφόσον ο Γιώργος Καρατζαφέρης κινηθεί σε άξονα απομάκρυνσης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τότε θα πρέπει –με βάση την λογική- να εξαναγκασθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κατανοήσει πως η λογική και η Δημοκρατία θα πρέπει να υπερισχύσουν και να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για να τους ανακοινώσει την παραίτησή του, ουσιαστικά δηλαδή να δημιουργήσει πολιτειακό ζήτημα και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Όμως, υπάρχει και το σοβαρότατο ενδεχόμενο η τρόικα να νιώσει απειλούμενη και να αποφασίσει να άρει την οικονομική στήριξή της στην Ελλάδα και να εξαναγκάσει την χώρα σε κήρυξη πτώχευσης. Μπορεί, άραγε, η αποχώρηση Καρατζαφέρη να τα δημιουργήσει όλα αυτά; Μπορεί ο πολιτικός ελιγμός (προ της καταστροφικής για το ΛΑΟΣ κάλπης) να επιβεβαιώσει την προφητεία που λέει πως «θα τραβηχτεί το κεφάλαιο»;

Μπροστά σε έναν τυφώνα εξελίξεων, πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών, αναμένουμε όλοι για το αποτέλεσμα, το οποίο σε καμία περίπτωση με την παρούσα πολιτική σκηνή δεν μπορεί να είναι θετικό.

Οι μέχρι στιγμής σημερινές δηλώσεις Καρατζαφέρη, που δεν δίστασε να δηλώσει πως ο Πολ Τόμσεν είναι persona non grata (ανεπιθύμητος) για την Ελλάδα:

"Τα λάθη και οι ολιγωρίες των κυβερνήσεων έφεραν τη χώρα σε τέτοια κατάσταση που τα προβλήματά της δεν μπορούν να λυθούν από ένα κόμμα. Σας θυμίζω ότι πριν από τρεις μήνες τα δύο μεγάλα κόμματα σε έναν πανικό για εξεύρεση πρωθυπουργού πρότειναν το αξίωμα σε πιθανούς και απιθάνους. Είχε ευτελιστεί ο θεσμός.

Με έχει ενοχλήσει εξαιρετικά, όπως όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, η ταπείνωση της χώρας. Μας έκλεψαν την αξιοπρέπειά μας, μας επέβαλαν τον ευτελισμό. Αυτό δεν το ανέχομαι και δεν το επιτρέπω όσο και αν πεινάω. "Θα σας δώσουμε λεφτά αλλά θα μας δώσετε και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας" απαίτησε ο Σόιμπλε.

Ο Έλληνας μπορεί να κάνει πεινασμένος, αλλά δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος. Ο εθνικός ύμνος μιλάει για ελευθερία και όχι 40 χρόνια υποταγής που ζητούν οι εταίροι μας για να μας δώσουν βοήθεια.

Φτάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό της Ελλάδας. Εάν θέλουν να προχωρήσουν τα πράγματα ο Πολ Τόμσεν είναι persona non grata για την Ελλάδα".

Το εκβιαστικό δίλημμα ήταν αδιανόητο, επισήμανε, τονίζοντας ότι δεν γίνεται να υπογραφεί ένα τέτοιο έγγραφο χωρίς τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

"Οι φορείς, όπως μου έλεγαν, θέλουν εβδομάδες για να αποφανθούν και εγώ έπρεπε να αποφασίσω σε μία ώρα".

Είχε προτείνει, όπως ανέφερε, στους πολιτικούς αρχηγούς, να πάει το θέμα του νέου Μνημονίου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόνοια για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι την ημέρα της συνάντησης των αρχηγών άρχισε ψαλίδισμα των μισθών των Ενόπλων Δυνάμεων.

"Το δεύτερο σημείο εκροής χρημάτων ήταν οι δημόσιες επενδύσεις, επομένως ύφεση. Επομένως ταπείνωση. Δεν είχα λόγους να συνεχίσω τη διαπραγμάτευση. Ζήτησα από τις έξι να αποχωρήσω και μου είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί θα προκληθεί αναταραχή στις αγορές".

Πολλοί, όπως ανέφερε, αναρωτήθηκαν τι θέλει να πει ο ποιητής μετά τη δήλωσή του. "Δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας", υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως αν πέσει η Ελλάδα θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες.

"Δεν χρεοκοπούμε. Εάν η Ελλάδα πτωχεύσει γνωρίζουν ότι θα καταρρεύσουν. Θέλουμε και προτείνουμε πενταετή περίοδο χάριτος. Θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνιμο του Έλληνα. Η Ελλάδα σηκώνει επανάσταση".

"Θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση; Εγώ ξεκαθαρίζω το πλαίσιο που θα κινηθώ. Εάν θέλει να τους κρατήσει ο κύριος Παπαδήμος, αυτό εναπόκειται στον πρωθυπουργό", υπογράμμισε.

Το ενδεχόμενο αυτό είχε αφήσει ανοιχτό και κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατόπιν δικού του αιτήματος, με τον διάλογό τους να αφήνει να εννοηθεί αυτό που θα ακολουθούσε στη Συνέντευξη Τύπου.

"Ποιος αέρας σάς φέρνει;" τον ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να απαντά ότι "δεν είναι αέρας, αλλά θύελλα".

Σημειώνουμε, τέλος, πως η συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ίσως να μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις ο "ευλίγιστος" Καρατζαφέρης.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger