Home » » Διεθνή ΜΜΕ: Επεισόδια, παραιτήσεις και κίνδυνος χρεωκοπίας στην Ελλάδα

Διεθνή ΜΜΕ: Επεισόδια, παραιτήσεις και κίνδυνος χρεωκοπίας στην Ελλάδα

Written By Djordje on Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 | 12:27



Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα, οι παραιτήσεις υπουργών και οι απεργίες καλύπτονται λεπτό προς λεπτό από τα διεθνή ΜΜΕ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters παρουσιάζει ζωντανή ενημέρωση από την Ελλάδα και φιλοξενεί τις δραματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. «Αλλά η ελληνική πολιτική σκηνή παρέμεινε εξαιρετικά ασταθής και απρόβλεπτη έως την ημέρα της ψηφοφορίας του κοινοβουλίου» γράφει το πρακτορείο και αναφέρεται στα σημερινά επεισόδια έξω από τη Βουλή. 


«Ο Λουκάς Παπαδήμος προειδοποιεί για το χάος μίας χρεωκοπίας» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ τουβρετανικού δικτύου BBC με βίντεο και φωτογραφίες από τα σημερινά επεισόδια. «Το θυμός εδώ στην Αθήνα είναι χειροπιαστός. Η έγκριση του κοινοβουλίου θα πρέπει να είναι το μικρότερο πρόβλημα. Η κυβέρνηση συνασπισμού ελέγχει την πλειοψηφία των βουλευτών ώστε ακόμη και μία ανταρσία δεν θα βυθίσει το πακέτο» μεταδίδει από την Αθήνα ο ρεπόρτερ του BBC, Mark Lowen.


Με λεπτό προς λεπτό ενημέρωση μεταδίδει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και η ηλεκτρονική έκδοση τηςβρετανικής εφημερίδας Guardian. «Πολιτικός ηγέτης αρνείται να στηρίξει τα μέτρα» σημειώνει η εφημερίδα που κάνει εκτενή αναφορά στα επεισόδια και τις απεργίες κατά των μέτρων λιτότητας. 


«Η αναταραχή φουντώνει στους δρόμους της Αθήνας» γράφει στο πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της και η εφημερίδα Wall Street Journal, που δίνει λεπτομερές ρεπορτάζ από τα επεισόδια και αναφέρεται στις παραιτήσεις των υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου. 


Πρώτο θέμα του πρακτορείου Bloomberg είναι και πάλι οι εξελίξεις στην Ελλάδα. «Παπαδήμος προς υπουργός: Στηρίξτε τη διάσωση ή παραιτηθείτε» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, την άρνηση του Γιώργου Καρατζαφέρη να υπογράψει τα νέα μέτρα και τις εξελίξεις στο κούρεμα του ελληνικού χρέους. 


«Συγκρούσεις στην Ελλάδα για τα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης τουαμερικανικού δικτύου CNN. Στην πρώτη θέση το αμερικανικό δίκτυο φιλοξενεί άρθρο του πρώην αξιωματούχου του ΔΝΤ, Desmond Lachman ο οποίος υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να συρρικνωθεί προκειμένου να σωθεί και υπογραμμίζει την πιθανότητα μίας μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό νότο. 


Το περιοδικό Time βλέπει να αυξάνεται ο φόβος στην Ελλάδα για επιστροφή στην δραχμή. «Στην Ελλάδα μεγαλώνει η σκιά της επίφοβης δραχμής» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που φιλοξενεί δηλώσεις Ελλήνων καθηγητών και πολιτών. «Η δραχμή δεν είναι απλώς μία μεταφορά για την άμεση φτώχεια. Για πολλούς συμβολίζει επίσης μία αποκαρδιωτική ολίσθηση στο παρελθόν» γράφει μεταξύ άλλων το περιοδικό. 



«Η Ελλάδα παλεύει να υπερνικήσει τη δυσπιστία» έχει τίτλο το άρθρο των New York Times, όπου σχολιάζεται ο διάλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών Γάσπαρ, ενδεικτικός της δυσπιστίας που υπάρχει απέναντι στη χώρα μας.


Οι Financial Times έχουν τον τίτλο "Οι Έλληνες φλέγονται από τους όρους της ενίσχυσης". Στο άρθρο αναφέρεται «Οι υπουργοί παραιτούνται αλλά το υπουργικό θα στηρίξει το νομοσχέδιο σε μια ψηφοφορία για το μέλλον του ευρώ».



ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger