Home » » Επετεύχθη συμφωνία - Τι αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση

Επετεύχθη συμφωνία - Τι αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση

Written By Djordje on Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 | 19:16



"Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση. 

Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν’ όψει και της αποψινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ.
 
Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισεκατομμύρια ευρώ" αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από το Μέγαρο Μαξίμου .

Νωρίτερα υπήρξε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ, κατά την οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει περικοπή των συντάξεων κατά 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ εξοικονομούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τις αποφάσεις να λαμβάνονται εντός 15 ημερών. 

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι η προθεσμία των 15 ημερών είναι ακριβώς για να περικοπούν οι δαπάνες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σχετικό νόμο και όχι και για να κλείσει η συμφωνία όπως από το πρωί συζητείται. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να απείλησε και με παραίτηση αν ως την ώρα συνεδρίασης του Eurogroup δεν έχει εξευρεθεί λύση. Ο  πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Πάντως, συνεργάτες του προέδρου του ΛΑΟΣ έλεγαν πριν από λίγο ότι δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον κο Καρατζαφέρη

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης θα παραχωρήσει αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 13:30 


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger