Home » » Καθησυχαστική η κυβέρνηση για τις φθηνές πατάτες

Καθησυχαστική η κυβέρνηση για τις φθηνές πατάτες

Written By Djordje on Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 | 11:07



Μεγαλώνει το «κίνημα της πατάτας», επεκτεινόμενο καθημερινά και σε νέες περιοχές της χώρας, παρά τις προειδοποιήσεις των μεσαζόντων ότι οι πατάτες που διατίθενται στους πολίτες απευθείας από τους παραγωγούς, υστερούν σε ποιότητα .

Με αφορμή τις δηλώσεις των χονδρεμπόρων , ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας έσπευσε να διαβεβαιώσει τους καταναλωτές ότι η πατάτα Νευροκοπίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία. «Να σταματήσουν ορισμένοι να κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις που πλήττουν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό», είπε χαρακτηριστικά.

Ημέρα της "πατάτας" η Κυριακή

Σε μία κοινή συνεργασία, πέντε από τους μεγαλύτερους δήμους της Αθήνας, (Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ηλιούπολης και ο Αγίου Δημητρίου), μπαίνουν δυναμικά στο επονομαζόμενο "κίνημα της πατάτας", και την ερχόμενη Κυριακή θα διαθέσουν δεκάδες τόνους πατάτες σε τιμές κόστους στους δημότες τους. 

Όσον αφορά την ποιότητα της πατάτας, οι δήμαρχοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αφού τα προϊόντα ελέγχονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τους συνεταιρισμούς, η ποιότητα είναι ίδια με αυτή των σούπερ μάρκετ, ενώ επανέλαβαν ότι «οι προσπάθειες αυτές γίνονται για την πάταξη της αισχροκέρδειας και δε στρέφονται εναντίον των εμπόρων». 

Η διανομή των πατατών θα γίνει την Κυριακή από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι, στην περιοχή Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο, στο ΙΚΑ της Ηλιούπολης, στο πάρκο Γουδή στον δήμο Ζωγράφου και πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ήστ- στο σινέ Αιολία, στην Καισαριανή. 

Στους σχεδιασμούς των δήμων είναι η συλλογική αυτή διαπραγμάτευση να επεκταθεί και σε άλλα αγροτικά προϊόντα στο κοντινό μέλλον, όπως το λάδι και τα όσπρια με στόχο «να φθάνουν τα προϊόντα από χωράφι στο σπίτι». 

Θεσσαλονίκη: Αμετακίνητοι οι χονδρέμποροι κεντρικής λαχαναγοράς

«Φωτοβολίδα» χαρακτηρίζουν το κίνημα της πατάτας οι έμποροι της κεντρικής λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι σύντομα θα σβήσει, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να μειώσουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, όπως δήλωσαν ότι θα κάνουν οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα.

«Εμείς λειτουργούμε σε κλειστό χώρο, δεχόμαστε όλους τους ελέγχους, πληρώνουμε τους υπαλλήλους μας, φόρους και λογαριασμούς ρεύματος και νερού, ενώ οι πατάτες που διατίθενται στους δρόμους αυτές τις ημέρες πωλούνται χωρίς καν να υπάρχει έλεγχος», ισχυρίστηκε ο Νικόλαος Κουλούρης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.

Απατώντας στις έμμεσες κατηγορίες των χονδρεμπόρων, οι δήμοι ξεκαθαρίζουν ότι οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών θα πραγματοποιούνται ακριβώς όπως και στις λαϊκές αγορές με δελτία αποστολής και τιμολόγια, ενώ θα είναι παρούσες και όλες οι αρμόδιες αρχές, όπως η αστυνομία και το υγειονομικό.

Επιπλέον. καμία ανάμειξη και κανένα κέρδος δεν θα έχει κανένας από τους δήμους, οι οποίοι πραγματοποιούν τον συντονισμό και παρέχουν όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις.

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger