Home » , » Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται το θρίλερ με το "κούρεμα"

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται το θρίλερ με το "κούρεμα"

Written By Djordje on Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 | 13:33



Του Κωνσταντίνου Ρομποτή

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των ιδιωτών πιστωτών για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του IIF, κατά τη συνάντηση χθες το βράδυ του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου Τσάρλς Νταλάρα σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις. 

Η συζήτηση αφορούσε την πρόταση που κόμισε εκ μέρους του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου ο Τσάρλς Νταλάρα μετά τις διαβουλεύσεις που είχε με τα μέλη του IIF κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η πρόταση αφορά μεσοσταθμικό επιτόκιο για τα νέα ομόλογα της τάξης του 4% ωστόσο οι ιδιώτες πιστωτές για να δεχθούν το χαμηλότερο αυτό επιτόκιο (σ.σ. αρχικά πρότειναν το επιτόκιο να κινείται από 4% έως 5% ανάλογα με την λήξη του ομολόγου) επιδιώκουν την σύνδεσή του με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας (ΑΕΠ). Ουσιαστικά, φέρονται να ζητούν την αύξηση των επιτοκίων όταν η ελληνική οικονομία παρουσιάσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης...

Ζητούμενο και από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης τόσο για το IIF όσο και το ελληνικό δημόσιο είναι η κατάληξη των συζητήσεων για την καταρχήν συμφωνία να γίνει άμεσα έτσι ώστε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να παραστεί στο eurogroup με την πρόταση - βάσει της οποίας θα κληθούν και επισήμως να συμμετάσχουν οι ιδιώτες ομολογιούχοι στο PSI - ανά χείρας. 


Βενιζέλος: Μέχρι την Παρασκευή να έχει οριστικοποιηθεί το PSI

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη το σχήμα του PSI να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή έτσι ώστε να επισημοποιηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα: «Να σας πω την αλήθεια, μέχρι αύριο το μεσημέρι πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί πάρα πολλά πράγματα ... Μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι που θα πάω στο Eurogroup πρέπει να έχουν επισημοποιηθεί πάρα πολλά πράγματα».


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger