Home » » Δ.Ρέππας: Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν τον Γιώργο από προσώπου γης

Δ.Ρέππας: Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν τον Γιώργο από προσώπου γης

Written By Djordje on Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 | 19:10



Ασπίδα προστασίας στον Γ. Παπανδρέου από τον Δ. Ρέππα για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Στα «δυο» το ΠΑΣΟΚ για την αναφορά Σημίτη ότι «το μνημόνιο ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος». 

«Είναι ντροπή. Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από προσώπου γης. Ο Παπανδρέου ήταν εκείνος που ζήτησε να γίνει τάχιστα η έρευνα για τα CDS».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσω της ΝΕΤ ύψωσε ασπίδα προστασίας για τον πρώην Πρωθυπουργό έπειτα από τη διαβίβαση του φακέλου της ΕΛΣΤΑΤ στη βουλή για τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα του 2009. 

Πάντως ο κ. Ρέππας δεν διευκρίνισε σε ποιους αναφέρεται αλλά ξεκαθάρισε ότι η αναφορά του δεν αφορά τη δικαιοσύνη. Έσπευσε ωστόσο να σημειώσει ότι στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας δεν εξετάστηκε ο επικεφαλής της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου.


Στα «δυο» για τον Σημίτη

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά Ρέππα στον Κώστα Σημίτη για τις αιχμές που άφησε σχετικά με την επιλογή του μνημονίου το οποίο χαρακτήρισε πολιτικά μοιραίο λάθος. «Είπε το αυτονόητο» ήταν η απάντηση του κ. Ρέππα ο οποίος έκανε λόγο για προσαρμογή η οποία δεν έπρεπε να γίνει «στα τυφλά» και με περιοριστικά μέτρα αλλά μέσω μίας αναπτυξιακής πολιτικής. 


Την ίδια ώρα πάντως από τη Θεσσαλονίκη, ο Χάρης Καστανίδης άφηνε αιχμές για τη στάση του κ. Σημίτη.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι δεν θα αποδομήσει τον πρώην πρωθυπουργός καθώς σέβεται την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. «Έχω μάθει στη ζωή κου να μην αποδομώ τίποτε που ανήκει στην ιστορία μου, την προσωπική και τη συλλογική. Με τον Κώστα Σημίτη, παρά το γεγονός ότι τον στήριξα όταν εκλέχθηκε, όταν ακόμη κανένας δεν έκανε λόγο και δεν χρησιμοποιούσε στο έρκος των οδόντων τη λέξη εκσυγχρονισμός, διαφώνησα, συγκρούστηκα μαζί του, αποχώρησα από την κυβέρνηση, για λόγους που είναι ευρύτερα γνωστοί, αλλά ουδέποτε τον αποδόμησα» υπογράμμισε ο Χάρης Καστανίδης.

Όπως εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός είναι κομμάτι της ιστορίας και της προσωπικής ζωής του και τον σέβεται. «Έχω μάθει να σέβομαι τα διαδοχικά βήματα στη ζωή μας, στη συλλογική ζωή και στην προσωπική ζωή. Και υπολογίζω ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο καθένας από μας, άρα και ο ίδιος ο Σημίτης, σε σχέση με την ιστορία του κόμματος του οποίου ηγήθηκε».

Ωστόσο ο Χάρης Καστανίτης αν και τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος του Κώστα Σημίτη να εκφράζει την άποψη του για το Μνημόνιο υπογράμμισε ότι εκείνη την δύσκολη περίοδο θα έπρεπε να προσφέρει την εμπειρία του στην κυβέρνηση. «Κατά την άποψη μου, ο κ. Σημίτης δικαιούται να εκφράζει την άποψη του ότι θα έπρεπε να ήταν καλύτερο το Μνημόνιο, αλλά θα έπρεπε να προστρέξει εκείνη τη δύσκολη περίοδο του Μαΐου του 2010 να προσφέρει τις πολύτιμες εμπειρίες του πρώην πρωθυπουργού».

ΣΥΝ: Ο κ. Σημίτης προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από μία επιλογή που προετοίμασε

Τα «καρφιά» και του ΣΥΝ δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός για την άποψη του απέναντι στο Μνημόνιο. Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωση του κατηγόρησε τον Κώστα Σημίτη ότι προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από την πολιτική επιλογή του Μνημονίου, την οποία προετοίμασε.

«Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης προσπαθεί τώρα να διαφοροποιηθεί από την πολιτική επιλογή του μνημονίου, μια επιλογή που την προετοίμασε και από την οποία ουδέποτε διαφοροποιήθηκε. Ο πυρήνας της φιλοσοφίας του μνημονίου, που σήμερα για τον κ.Σημίτη είναι ένα “πολιτικά μοιραίο λάθος”, είναι ίδιος με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της “εκσυγχρονιστικής” προσαρμογής της χώρας στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία» υπογράμμισε ο ΣΥΝ. 

Ρέππας: Είμαι έτοιμος και για αποχώρηση 

Στη συνέντευξή του ο κ. Ρέππας μίλησε για «ουσιαστική αυτοκριτική» που πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές:

«Είμαι έτοιμος ακόμη και να αποχωρήσω. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές σε ότι με αφορά. Πρέπει να κάνουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο χωρίς δουλείες» είπε ο υπουργός.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger