Home » , » Συμμαχίες για την επόμενη μέρα

Συμμαχίες για την επόμενη μέρα

Written By Djordje on Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 | 09:54



Στην Ισπανία βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΝΔ και στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Την Κυριακή θα μεταβεί στην Πορτογαλία και θα συζητήσει τις εξελίξεις στην οικονομία με τον Πρωθυπουργό Πέδρο Κοέλιο. Τα δύο κόμματα της Ιβηρικής χερσονήσου ανήκουν στο ΕΛΚ όπως και η ΝΔ 

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι κοινά τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες του νότου. «Μπορεί η Πορτογαλία να έρθει σε ένα πρόγραμμα σαν την Ελλάδα, η Ισπανία να μην είναι ακόμα, αλλά έχουν ίδια προβλήματα. Ποιοι είναι οι δύο βασικοί στόχοι; Πάω, για να δυναμώσει η πίεση μέσα στην Ευρώπη, προκειμένου να υπάρχει αυτή η διαδικασία της ανάκαμψης και από την άλλη πλευρά πάω και για να συντονιστούμε καλύτερα στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Γιατί είμαστε οι «νότιοι» που τρώμε όλη την καταιγίδα. Και, γι’ αυτό το λόγο, πρέπει κανείς να προετοιμάζεται, όχι μόνο για τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ 


Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, μάλιστα, έκανε την έκπληξη στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ανακοινώνοντας ότι αποφάσισε μονομερώς να κατεβάσει τους ρυθμούς μείωσης του ελλείμματος που είχαν αποφασισθεί από την Κομισιόν, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν αντέχει τη σκληρή λιτότητα που επέβαλλαν αυτοί οι ρυθμοί – και προκαλώντας πονοκέφαλο στο δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί για την έμπρακτη αμφισβήτηση του δημοσιονομικού συμφώνου.

Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. «Πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για μετά τις εκλογές. Δηλαδή, και μέσα στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης. Εκτός Ευρώπης εννοώ, είπατε για τη Μόσχα. Σημαντικό ταξίδι. Το Ισραήλ. Σημαντικό ταξίδι, σε ό,τι αφορά, για παράδειγμα, τα θέματα της ενέργειας. Είναι χώρες οι οποίες θα μπορέσουν να παίξουν ρόλο στο μέλλον»

Την Κυριακή, 25 Μαρτίου, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στις 11:00 με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο στα γραφεία του κόμματος PSD.

Τον Πρόεδρο της ΝΔ συνοδεύουν ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Π. Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, Γ. Μουρούτης, ο ειδικός σύμβουλος στην Επιτροπή για τη Διεθνή Συνεργασία, Ανθρωπιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση Κρίσεων, Μανώλης Μαυρομμάτης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας, Μ. Παπαγεωργίου.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger