Home » » Μυστική συνάντηση με κοινωνικούς εταίρους

Μυστική συνάντηση με κοινωνικούς εταίρους

Written By Djordje on Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 | 09:39




Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη θα στείλουν σήμερα η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ με την οποία θα επισημαίνουν την αδυναμία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να καταβάλουν από την 1η Μαΐου ταυτόχρονα μέσω τραπεζικού συστήματος τις ασφαλιστικές εισφορές, τους μισθούς και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του real.gr, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος από κοινού με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη θα προτείνουν το 2012 να εφαρμοστεί αυτό μόνο για τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 50 άτομα, το 2013 για εκείνες έως 30 άτομα και το 2014 για τις μικρότερες όταν η οικονομική συγκυρία θα έχει βελτιωθεί. 

Η παραπάνω πρόταση παρουσιάστηκε χθες κατά την διάρκεια πολύωρης συνάντησης του υπουργού Εργασίας με τους προέδρους των κοινωνικών εταίρων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Κουτρουμάνης θέλησε να ενημερωθεί για την διαδικασία υπογραφής κλαδικών συμβάσεων. Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρη Ασημακόπουλος και της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ανέφεραν ότι είναι υπέρ της υπογραφής συμβάσεων, ωστόσο οι εργοδοτικές κλαδικές οργανώσεις δεν φαίνονται διατεθειμένες να υπογράψουν νέες κλαδικές συμβάσεις, ενώ στις περιπτώσεις που παραμένουν σε ισχύ ζητούν την καταγγελία τους. 

Παράλληλα, οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν στην διατήρηση όλων των παροχών των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, ιδιαίτερα του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού. Σε αρχικό στάδιο ο ΟΑΕΔ θα είναι υπεύθυνος για την διεκπεραίωση τους, ενώ σε επόμενο στάδιο ζήτησαν την δημιουργία νέου οργανισμού με την απασχόληση λιγότερου αριθμού εργαζομένων. 
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger