Home » » Το πόρισμα της εξεταστικής «δείχνει» Παπαθανασίου

Το πόρισμα της εξεταστικής «δείχνει» Παπαθανασίου

Written By Djordje on Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 | 09:40




Στην εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ευθύνες για το έλλειμμα του 2009 και ότι ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο γαλάζιος πρώην Υπουργός κ. Γ. Παπαθανασίου φαίνεται ότι καταλήγει η αρμόδια εξεταστική επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της πλειοψηφίας, δηλαδή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δεν θα γίνεται λόγος για ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από την ΝΔ, ενώ θα αποδίδονται μόνο πολιτικές ευθύνες στον κ. Παπαθανασίου.

Στο πόρισμα θα αναφέρεται ότι ο κ. Παπαθανασίου αφενός υποεκτίμησε την πρόβλεψη για το έλλειμμα του 2009 ενόψει εκλογικής αναμέτρησης και αφετέρου ότι δεν πήρε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα που του είχαν υποδειχτεί από την ΕΕ, ενώ γνώριζε την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Σε ό, τι αφορά τις ευθύνες της περιόδου διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μέχρι την τελευταία στιγμή, οι βουλευτές αναζητούσαν τη φόρμουλα με την οποία θα διατύπωναν το συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αποδίδονται ευθύνες προσωπικά στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς οι βουλευτές θεωρούν ότι τα στοιχεία που εκείνος που απέστειλε στις Βρυξέλλες «είναι ακριβέστατα». 

Μέχρι αργά χτες το βράδυ επικρατέστερη εκδοχή φαινόταν να είναι να υπάρχει μία απλή αναφορά στους τρεις πρώτους μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κατά τους οποίους ακολουθήθηκε μία πολιτική ήπιας προσαρμογής, αντί να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ξεχωριστό κεφάλαιο θα υπάρχει στο πόρισμα όπου θα γίνεται λόγος για τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Στο πόρισμα που θα καταθέσει ο ΛΑΟΣ αναμένεται να γίνεται λόγος για κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ενώ θα καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, στον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σε ότι αφορά δε, στη ΝΔ, ο ΛΑΟΣ φέρεται απλώς να παρατηρεί ότι επί διακυβέρνησής της επί πολλούς μήνες δεν έκανε αυτά που έπρεπε.

Χωριστό πόρισμα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσουν και οι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές μέλη της εξεταστικής, Έλσα Παπαδημητρίου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Οδυσσέας Βουδούρης, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε πολιτικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ και ΚΚΕ απείχαν εξαρχής από τις εργασίες της επιτροπής, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το πόρισμα αναμένεται να κατατεθεί το πρωί της Παρασκευής στον πρόεδρο της Βουλής.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger