Home » » Λ.Παπαδήμος: «Χρειάζεται πολιτική κυβέρνηση»

Λ.Παπαδήμος: «Χρειάζεται πολιτική κυβέρνηση»

Written By Djordje on Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 | 09:18




«Μετά τις εκλογές απαιτείται πολιτική κυβέρνηση και πρωθυπουργός πολιτικό πρόσωπο» αναφέρει σε συνομιλητές του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, η θητεία του οποίου λήγει με τις εκλογές ευδοκίμως, τουλάχιστον ως προς τον σκοπό (PSI) για τον οποίο έλαβε την εντολή.

Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να πιστεύει πως απαιτείται ισχυρή πολιτική κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας του PSI και των πιθανών αλλαγών στην Ευρώπη, αλλά και των κοινωνικών αντιδράσεων που θα προκληθούν.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η «R» την περασμένη Κυριακή, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν θα αναχωρήσει αμέσως για τη Βοστώνη, όπου πραγματοποιεί ακαδημαϊκή καριέρα μετά την αποχώρησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά θα παραμείνει στη χώρα τουλάχιστον έως τις αρχές φθινοπώρου. Στενοί του συνεργάτες, άλλωστε, φέρονται να εκτιμούν πως η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι βραχείας διάρκειας και πως σε μια αρνητική εξέλιξη για τη χώρα ο νυν πρωθυπουργός μπορεί να κληθεί και πάλι.

Αμέσως μετά τις εκλογές, άλλωστε, και με δεδομένη την κρίση της πολιτικής τάξης, θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για τη συγκρότηση νέου κόμματος, σε ευρωπαϊκή - μεταρρυθμιστική κατεύθυνση, με νέα πρόσωπα - ελάχιστα από τη σημερινή πολιτική τάξη θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Οι πρωταγωνιστές εκτιμούν πως το πρόσωπο που μελλοντικά θα κληθεί να ηγηθεί του κόμματος αυτού δεν μπορεί παρά να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger