Home » , » Μέσα στον Απρίλιο το πρώτο κέντρο κράτησης

Μέσα στον Απρίλιο το πρώτο κέντρο κράτησης

Written By Djordje on Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 | 09:10



Εντός του μήνα θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη. 

Ειδικότερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι στη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή για την παράνομη μετανάστευση και τις υγειονομικές «βόμβες» στο κέντρο της Αθήνας θα προβλέπεται και η λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας. 

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και ξεκαθάρισε ότι τα κέντρα φιλοξενίας θα λειτουργήσουν. «Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν θα υποκύψουμε και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε κανένα λαϊκισμό ή άλλου είδους πίεση που ασκείται από ελάχιστους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών. Τα κέντρα θα λειτουργήσουν» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. (Διαβάστε αναλυτικά τι ορίζει η υγειονομική διάταξη)


Το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί προβλέπει:

• Θα σφραγίζονται τα σπίτια που λειτουργούν παράνομα ως καταλύματα παράνομων μεταναστών με άθλιες συνθήκες υγιεινής και οι ιδιοκτήτες τους θα διώκονται, καθώς ορίζεται ότι η μέριμνα για την καταλληλότητα και τη συντήρηση των κτιρίων και η καθαριότητα βαρύνει τον ιδιοκτήτη ή εκείνον που το εκμεταλλεύεται 

• Θεσπίζονται περιορισμοί στην απασχόληση ατόμων που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα 

• Οι εργοδότες θα πρέπει να απασχολούν μετανάστες που διαθέτουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό υγείας

• Γίνεται υποχρεωτική η παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας των πασχόντων και των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, προκειμένου να διενεργηθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι και να παρασχεθεί η απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή 

• Προσδιορίζονται οι υποχρεώσεις των κρατικών αρχών (ΚΕΕΛΠΝΟ-ΣΕΥΥΠ-ΣΕΕ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΕΛ.ΑΣ) 

• Καθιερώνονται προδιαγραφές και απαιτήσεις, ώστε οι χώροι διαβίωσης των παράνομων μεταναστών να πληρούν επαρκείς προδιαγραφές υγιεινής και ταυτόχρονα επιβάλλονται περιορισμοί. 

• Δημιουργείται υπηρεσία για τις καταγγελίες πολιτών σχετικά με την παράνομη μετανάστευση. 


Επιπλέον, σήμερα θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, και ο κατάλογος των νοσοκομείων, που θα δεχθούν τους μετανάστες οι οποίοι είναι ασθενείς και εντοπίζονται στους ελέγχους της αστυνομίας. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger