Home » , » «Όχι» σε εκλογές από Βενιζέλο

«Όχι» σε εκλογές από Βενιζέλο

Written By Djordje on Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 | 15:50



«Όχι» στη διεξαγωγή εκλογών πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα λέει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι «η χώρα δεν μπορεί να πάει σε εκλογές, ενώ εκκρεμεί η διαπραγμάτευση για το PSI κάτω από δύσκολες συνθήκες». 


«Δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές πριν συμφωνήσουμε όλοι μαζί το νέο πρόγραμμα. Και ποιος θα ήθελε να μεταφερθεί για μετά τις εκλογές η λήψη αυτών των αποφάσεων που απαιτούν ευθύνη και συναίνεση», συνέχισε ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στην κυβέρνηση Παπαδήμου λέγοντας ότι ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτή η κυβέρνηση.


O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. από την πλευρά του έθεσε το δίλημμα εκλογές τώρα ή εκλογές μόνο μετά την ολοκήρωση του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

"Πώς θα πάμε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου; Θα φορτωθούμε δηλαδή ένα βαρύ μνημόνιο και θα πάμε σε εκλογές για να έχει η αριστερά ποσοστά 40%;", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.


Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια για το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ζητώντας, μάλιστα, να ξεκινήσουν άμεσα οι εσωκομματικές διαδικασίες και να δοθούν καθαρές λύσεις. 

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν έχουμε περιθώρια για ταλαντεύσεις και δισταγμούς. Οι λύσεις θα πρέπει να είναι δημοκρατικές, ευρύτατης αποδοχής και καθαρές. Τα ζητήματα αυτά πρέπει να αποσαφηνιστούν με ταχύτητα γιατί δεν μπορούν να μένουν σε εκκρεμότητα».

Η αναφορά του κ. Βενιζέλου στην ύπαρξη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από το ΠΑΣΟΚ οδήγησε σε αντιπαράθεση με τον προέδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος έκανε λόγο για «ακραίο πολιτικό πραξικόπημα». 


«Η δεδηλωμένη πλειοψηφία ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Ο σχηματισμός αυτής της κυβέρνησης δεν είναι προϊόν έλλειψης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά προϊόν βούλησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για συναίνεση, παραδίδοντας την άσκηση της εξουσίας υπό συνθήκες κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος προκαλώντας την αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη.

«Χτυπάτε καμπανάκι ότι αν κάτι δεν πάει καλά εσείς θα συνεχίσετε να έχετε την πλειοψηφία; Ξεχάστε τα αυτά, σαπίσατε για αυτό ζητήσατε την βοήθεια μας. Αν αυτό είναι ένα μήνυμα καθίστε καλά γιατί θα συνεχίσουμε μόνοι μας, αυτό θα εκληφθεί ως ακραίο πολιτικό πραξικόπημα», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Καρατζαφέρης.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger