Home » » Στο ΣΤΕ το τέλος ακινήτων

Στο ΣΤΕ το τέλος ακινήτων

Written By Djordje on Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 | 10:15



Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) συζητείται την Παρασκευή, μέρος των προσφυγών κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιβολή του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητούνται, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι, ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων. Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία. Κατά την ακροαματική διαδικασία, η σύμβουλος Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, θα αναπτύξει τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων κατά του ειδικού τέλους, χωρίς ωστόσο να λάβει θέση επί των ισχυρισμών τους.

Πρέπει να επισημανθεί πως την Πέμπτη κατατέθηκε μία ακόμη προσφυγή κατά του ειδικού τέλους από 17 ιδιοκτήτες ακινήτων -μεταξύ αυτών και δικηγόροι- οι οποίοι υποστηρίζουν και αυτοί ότι είναι αντισυνταγματικό. Στην προσφυγή αυτή για πρώτη φορά τίθεται ζήτημα για την επιβολή του τέλους στα διατηρητέα.


ΠΗΓΗ: topontiki.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger