Home » » «Παραλύει» η χώρα - 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

«Παραλύει» η χώρα - 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Written By Djordje on Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 | 09:23



Με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απαντούν οι εργαζόμενοι, στα νέα μέτρα λιτότητας κυβέρνησης και τρόικας. 

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αξιολογώντας τις εξελίξεις ,όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και τις τελευταίες απαιτήσεις της Τρόικα και των δανειστών, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη Γενική Απεργία. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11:00 στο Σύνταγμα.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν : οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στους δήμους, δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μηχανικοί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι βιοτέχνες. 

Η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές στις 10:30 σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.

Oι δικαστικοί αντιδρούν σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, εντοπίζοντας σε αυτές θέματα συνταγματικότητας. Οι Πανεπιστημιακοί, ζητούν τoν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ. 

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητούν ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής, που λεηλατεί τους μισθούς και τις συντάξεις και αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις.

Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως την ίδια ώρα της Τετάρτης.

Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.


Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αττική

-ΟΣΕ και Προαστιακός δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο.

-Το Μετρό, το Τραμ και ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

-Λόγω της απεργίας στον Προαστιακό το Μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο.

εωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

-Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς αστικά λεωφορεία 

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα γίνουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας (από τις 4.25 τα ξημερώματα έως τις 11.18 το βράδυ).

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν ]«ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά. Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την σημερινή απεργία

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται: «Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία.

Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής. Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την σημερινή απεργία

«Η κυβέρνηση κατ’ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο συζητά και διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραματική για μια ακόμα φορά μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Συνταγή και πολιτική που αφαιρεί τεράστιους πόρους από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία εκτοξεύοντας την ύφεση, την ανεργία αλλά και την απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κοινωνική Ευρώπη και ο σεβασμός στις συμφωνίες των κοινωνικών φορέων, ποδοπατούνται ακυρώνονται και θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων, των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχονται τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό εκβιασμό των Τροϊκανών και απαντούν:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε αυτές τις αναποτελεσματικές και καταστροφικές πολιτικές που ούτε τη χώρα ούτε την κοινωνία θα σώσουν.
Όλοι στην απεργία των συνδικάτων και στη συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Σε νεότερη συνεδρίαση η Ε. Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, την Πέμπτη 9/2/2012 θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία και στάση της ΓΣΕΕ». 


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger