Home » » Τι θα ψηφίσουν οι Βορίδης-Άδωνις -Πλεύρης;

Τι θα ψηφίσουν οι Βορίδης-Άδωνις -Πλεύρης;

Written By Djordje on Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 | 12:25



Από τα τέσσερα - πρώην πλέον - κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ, τα δύο δεν εξέφρασαν αντίθεση στην απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να μην ψηφίσει το αυριανό νομοσχέδιο. Τα άλλα δυο δήλωσαν τις ενστάσεις τους στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους, εξηγώντας ότι είχαν εκτεθεί τα τελευταία δύο χρόνια ακολουθώντας τη γραμμή υπέρ της ανάγκης για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο Αστέριος Ροντούλης και ο Γιώργος Γεωργίου δήλωναν αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ότι θα πράξουν ότι τους πει ο πρόεδρος. Ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχώρησαν χωρίς να πούνε λέξη. 

Η παραίτηση του Α. Ροντούλη ήταν σε γνώση - αν όχι κατ' εντολή - του προέδρου, (όπως επίσης και του Γεωργίου) οι παραιτήσεις όμως του Βορίδη και του Γεωργιάδη έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να έχουν περάσει πρώτα από το γραφείο του Γιώργου Καρατζαφέρη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο πρόεδρος του κόμματος διαφωνούσε αφού οι συνεργάτες του έλεγαν ότι οι επιστολές τους ήταν στο πνεύμα της συνέντευξης που έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο Γιωργος Καρατζαφέρης έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας λέγοντας μάλιστα ότι «ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του». Οι 16 βουλευτές του ΛΑΟΣ ήταν μέχρι σήμερα μια συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα όπου η λέξη αντάρτικο ήταν άγνωστη. Αυτή τη φορά θα προσέλθουν στην ψηφοφορία με την πλειοψηφία να δηλώνει ότι ακολουθεί την κομματική γραμμή και τη μειοψηφία να δηλώνει «προβληματισμένη».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με τη δήλωσή του ότι αποχωρεί οριστικά από την κυβέρνηση ήδη έχει στο μυαλό του όλα τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στο κόμμα. Όσο μπορεί να έχει κάποιος εικόνα για την επόμενη ημέρα στη χώρα.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger