Home » » Ψάχνουν και ψάχνονται στη ΝΔ για τα «γαλάζια όχι»

Ψάχνουν και ψάχνονται στη ΝΔ για τα «γαλάζια όχι»

Written By Djordje on Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 | 12:25



«Η ΝΔ είναι η μόνη σταθερά στο πολιτικό σύστημα» το μήνυμα του Αντ. Σαμαρά στους θορυβημένους βουλευτές του που πιθανόν να κληθούν να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα με κομματική πειθαρχία. Αψιμαχία Δήμα – Παπουτσή στο υπουργικό για τις συντάξεις. 

Το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τα πρωτοφανή μέτρα που συνοδεύουν το PSI ξεκαθαρίζει σήμερα ενώπιον των βουλευτών του ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από το εάν θα ζητήσει κομματική πειθαρχία αφού στη Λ. Συγγρού υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι βουλευτές σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πουν όχι στο «πακέτο» της τρόικας. 

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει και το ΠΑΣΟΚ αλλά όλοι στη ΝΔ γνωρίζουν ότι το σοβαρότερο πρόβλημα θα το έχουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές που μπορεί να βρεθούν μπροστά σε ένα πρωτοφανές γεγονός: Οι συνάδελφοί τους από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ που στήριξαν το πρώτο μνημόνιο και σχεδόν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου να ψηφίζουν «όχι» και εκείνοι από την πλευρά τους να υπερψηφίζουν τα πιο σκληρά έως τώρα μέτρα που όπως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει πει είναι «υφεσιακά» και δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση την οικονομία σε ανάκαμψη. 

Στη ΝΔ δεν ασχολήθηκαν σχεδόν καθόλου με τη σοβαρή κυβερνητική κρίση και τις κινήσεις Καρατζαφέρη αν και οι φήμες οργιάζουν από χθες για το πολιτικό μέλλον του Μάκη Βορίδη ο οποίος περίπου επισημοποίησε χθες το «διαζύγιό» με το ΛΑΟΣ. Και προκειμένου να μην στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς ανέβαλε για σήμερα το πρωί την προγραμματισμένη για χθες κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. 

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να πείσει τους βουλευτές του για την ορθότητα των χειρισμών του στις διαπραγματεύσεις του Μαξίμου, να εξηγήσει το τι κέρδισε και τι θεωρεί μαχητό από εδώ και στο εξής και κυρίως να επαναφέρει στο τραπέζι το αίτημα για εκλογές προτάσσοντας το επιχείρημα ότι η ΝΔ είναι η μοναδική σταθερά που μπορεί να διασφαλίσει την πολιτική ομαλότητα και την παραμονή της χώρας στο ευρώ χωρίς τις περιπέτειες της χρεωκοπίας κάθε τρίμηνο. 

Τα πράγματα για τον πρόεδρο της ΝΔ κάθε άλλο παρά εύκολα είναι αφού η κομματική βάση της ΝΔ και κυρίως οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές βράζουν και περιμένουν στη γωνία τον κάθε βουλευτή που θα δώσει τη θετική του ψήφο στα μέτρα, ενώ στη Λ. Συγγρού δεν έχουν σαφή εικόνα για το ποιο είναι το κλίμα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει τις δυο τελευταίες ημέρες ο γραμματέας Κώστας Τασούλας να ανιχνεύσει τις προθέσεις των βουλευτών. Μέχρι στιγμής μόνο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δ. Σταμάτης έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει το PSI αλλά όχι και τα μέτρα. 

Στο χθεσινοβραδινό υπουργικό συμβούλιο υπήρξε μία ακόμη κόντρα με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, ο οποίος παρενέβη στη συζήτηση όταν ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις κατηγορώντας εμμέσως τον κ. Σαμαρά ότι άνοιξε την όρεξη της τρόικας με την επιμονή του να μην πειραχτούν τα επικουρικά βοηθήματα. 

Ο κ. Δήμας απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό και όχι προς τον κ. Παπουτσή σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει εξηγήσει επακριβώς τις θέσεις του για το θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι εξ αρχής είχε διαφωνήσει με τις μειώσεις τόσο στις επικουρικές όσο και στις κύριες συντάξεις. 


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger