Home » » Ανασχηματισμός ενόψει – Πλησιάζουν οι εκλογές

Ανασχηματισμός ενόψει – Πλησιάζουν οι εκλογές

Written By Djordje on Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 | 12:26



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Με γενικότερο ανασχηματισμό και όχι με απλή αντικατάσταση των υπουργών και υφυπουργών που παραιτήθηκαν, αναμένεται να απαντήσει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη μείζονα κυβερνητική κρίση που δημιουργήθηκε χθες.

Ο ανασχηματισμός, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Τετάρτη, ίσως και αργότερα εφόσον συνδεθεί με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τις προεκλογικές στρατηγικές των κομμάτων.

Ανεξαρτήτως των επικείμενων αλλαγών πάντως, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν δείχνει να διαθέτει δυναμική παράτασης του βίου της, όσο και αν αυτό θα επιθυμούσαν οι Βρυξέλλες.

Το ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που συνεδριάζουν σχεδόν ταυτόχρονα. Πρώτον για τις ομιλίες Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και για τις ομιλίες των Ε. Βενιζέλου και Γ. Κουτρουμάνη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, για το εάν θα επιβληθεί ή όχι κομματική πειθαρχία κατά την αυριανή ψηφοφορία. Τρίτον, για το πώς θα αντιδράσουν οι διαφωνούντες.

Η απόσυρση, πάντως, του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση, η παραίτηση έξι υπουργών και υφυπουργών, οι δηλώσεις δεκάδων βουλευτών ότι θα δώσουν αρνητική ψήφο αύριο Κυριακή στη δανειακή σύμβαση, επαναφέρουν με έμφαση στη χώρα τον εφιάλτη της άτακτης χρεωκοπίας. Η προειδοποίηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο υπήρξε καθαρή: «Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν. Είτε καταλήγουμε σε μια συμφωνία που θα βάλει τη χώρα σε μια τροχιά, είτε αν κάνουμε πίσω, δειλιάζοντας άλλη μια φορά στην ιστορία μας, θα πάμε σε κατάρρευση».



ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger