Home » » Θ.Πλεύρης: «Λείπει το όνομα Παπανδρέου»

Θ.Πλεύρης: «Λείπει το όνομα Παπανδρέου»

Written By Djordje on Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 | 10:58



Με το...αριστερό φαίνεται ότι ξεκίνησε τις εργασίες της η... «καταπράσινη» Εξεταστική Επιτροπή για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. 

Αν και ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί αν υπήρξαν αξιόποινες πράξεις από τον τέως Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και τον τέως υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, η πλειοψηφία της Εξεταστικής φαίνεται ότι επιδιώκει να τηρήσει τον άγραφο κανόνα της Βουλής: να μην καλούνται πρώην Πρωθυπουργοί για να καταθέσουν. Κι έτσι από τον πρώτο κατάλογο απουσιάζει το όνομα Παπανδρέου. Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Θανάσης Πλεύρης –ένας από τους δυο βουλευτές της αντιπολίτευσης σε σύνολο...14 μελών- με δήλωσή του στο Real.gr επισημαίνει το πρόβλημα και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις του κόμματός του:

«Άκουσα με προσοχή τον πρώτο κατάλογο μαρτύρων. Δεν άκουσα όμως το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού, που ρητώς αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο του αρμόδιου Εισαγγελέα. Περιμένουμε την εξέλιξη για να τοποθετηθούμε».

Αν τελικώς η Εξεταστική επιλέξει αυτή τη διαδικασία, είναι προφανές ότι για άλλη μια φορά θα αποδειχθεί ότι η σύστασή των Επιτροπών γίνεται για τη δημιουργία εντυπώσεων κι όχι για τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέληξε στη Βουλή μετά από αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις από τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και άλλα μέλη του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Η Εξεταστική Επιτροπή, στην οποία δεν συμμετέχουν η ΝΔ και το ΚΚΕ, απαρτίζεται από 14 μέλη: 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 4 διαγραμμένους από το ΠΑΣΟΚ, ένα του ΛΑΟΣ κι ένα του ΣΥΡΙΖΑ! Το ΠΑΣΟΚ έχει ορίσει τους βουλευτές Ευ.Κουτμερίδη, Αθ.Παπαγεωργίου, Δ.Παπουτσή, Χρ.Πρωτόπαπα, Π.Ρήγα, Μ.Στρατάκη, Δ.Τσιρώνη και Ελπίδα Τσουρή, ο ΛΑΟΣ τον Αθ.Πλεύρη και ο ΣΥΡΙΖΑ το Δ.Παπαδημούλη. 

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές συμμετέχουν ο Ηλ.Θεοδωρίδης, ο Π.Κουρουμπλής, ο Οδ.Βουδούρης και ο Θ.Παραστατίδης. 

Η Επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της στις 23 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger