Home » » Επιχείρηση... «επίδειξη ισχύος»

Επιχείρηση... «επίδειξη ισχύος»

Written By Djordje on Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 | 10:28



Την επιχείρηση «επίδειξη ισχύος» συνεχίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος λίγες ημέρες πριν από το στήσιμο κάλπης για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου. Στοχεύει μάλιστα σε δύο τρόπους να αποδείξει την υπεροχή του, έναν ποσοτικό και έναν... ποιοτικό. 

Για του λόγου το αληθές, πέραν της προσπάθειας στην οποία έχουν επιδοθεί από μέρες οι υποστηρικτές του για τη συλλογή 200 - αντί για τις 94 απαραίτητες - υπογραφών μεταξύ των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, στόχος που οι ίδιοι διαρρέουν ότι επιτυγχάνεται, ο κ. Βενιζέλος έχει βαλθεί στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση να έχει την στήριξη όλων των κορυφαίων. 

Ήδη, μετά την - όχι πρώτη - συνάντησή τους την Τρίτη, από την κούρσα της διαδοχής έφυγε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που παρότι δεν το έχει ακόμα ανακοινώσει, θα στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντίστοιχη δήλωση αναμένεται μετά την επίσημη υποβολή της υποψηφιότητάς του από την Άννα Διαμαντοπούλου, της οποίας πάντως την πολιτική πλατφόρμα έσπευσε πρώτος να «χαιρετήσει», διαπιστώνοντας πολλά κοινά σημεία στις απόψεις τους. 

Χθες, σε συνάντησή του με την ομάδα των «επτά υφυπουργών», απέσπασε και την στήριξη των κ.κ. Φίλιππου Σαχινίδη, Σωκράτη Ξυνίδη, Μάρκου Μπόλαρη, Γιώργου Πεταλωτή, Θάνου Μωραΐτη, Μανώλη Όθωνα και Γιάννη Δριβελέγκα, παρότι κατά πληροφορίες δεν έγινε συζήτηση για τυχόν υπογραφές τους υπό την υποψηφιότητά του. Εξερχόμενοι του γραφείου του πάντως, οι επτά δήλωναν έτοιμοι να κάνουν ό,τι μπορούν στο εναπομείναν χρονικό διάστημα ως τις εκλογές, υπέρ της συλλογικότητας, της ενότητας του κόμματος και της υπευθυνότητας του χώρου. 

Υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητα Βενιζέλου έχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, φανερά ή στο παρασκήνιο στηρίξει πολλά «ηχηρά» ακόμα ονόματα, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, αποσύροντας μάλιστα τη δική του υποψηφιότητα που «συζητιόταν» για μεγάλο διάστημα, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Πέτρος Ευθυμίου, η Φώφη Γεννηματά, ο Μίμης Ανδρουλάκης κ.α. 

Μεταξύ των «κορυφαίων», εκκρεμεί η διασαφήνιση της στάσης που θα κρατήσει ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος και αναμένει κατά δήλωσή του να ακούσει τις θέσεις κάθε υποψηφίου, ενώ εντός των ημερών θα παρουσιάσει τη δική του πλατφόρμα ο Γιάννης Ραγκούσης, που φέρεται πάντως να βρίσκεται απέναντι και στις δύο υποψηφιότητες, αυτές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρήστου Παπουτσή. 

Ο κ. Παπουτσής πάντως, φέρεται να δυσκολεύεται ακόμα και να συλλέξει τις απαιτούμενες 94 υπογραφές μεταξύ των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, ώστε να υποβάλει επισήμως την υποψηφιότητά του την Κυριακή, στρεφόμενος τώρα κατά του «ΠΑΣΟΚ των βαρόνων» και των «διευθετήσεων κορυφής». Στρέφεται μάλιστα κατά του ΠΑΣΟΚ που εδώ και χρόνια «βρίσκεται σε μία διαρκή μετάλλαξη από ένα μεγάλο, μαζικό, λαϊκό κίνημα σε ένα εκλογικό μηχανισμό, στην πραγματικότητα ένα club στελεχών εξουσίας», ζητώντας να μπει οριστικά τέλος σε αυτό. 

Κατάληψη γραφείων

Στην πραγματικότητα πάντως, τα πάντα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και οι ίδιες οι διαδικασίες εξαρτώνται από την άμεση εξεύρεση χρημάτων, μια και τα ταμεία είναι άδεια. Ενδεικτική είναι η συμβολική κατάληψη των γραφείων του κόμματος στην Ιπποκράτους χθες από ομάδα εργαζομένων στο κόμμα, που παραμένουν απλήρωτοι επί τετράμηνο, περιμένοντας την ψήφιση της τροπολογίας για την χρηματοδότηση των κομμάτων, προκειμένου να πληρωθούν...

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger