Home » » ΝΔ: "Ποιος ανασχηματισμός; έχουμε εκλογές..."

ΝΔ: "Ποιος ανασχηματισμός; έχουμε εκλογές..."

Written By Djordje on Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 | 10:28




«Οι εκλογές έρχονται» επιμένουν στη Λ. Συγγρού σε απάντηση των σεναρίων που προκάλεσε ο μίνι ανασχηματισμός Παπαδήμου. Κάλπες εντός διμήνου λέει τώρα και ο Δ. Αβραμόπουλος. Για πρώτη φορά εκφράζεται ανοιχτά η αισιοδοξία για το PSI από το στενό επιτελείο Σαμαρά.

Εκτιμήσεις ότι το ύψος του PSI θα φτάσει κοντά στον ιδεατό στόχο του 90% εκφράστηκαν χθες από κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρακολουθούν από πολύ κοντά τη διαδικασία της ανταλλαγής των ομολόγων. 

Στενοί συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ που παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία της ανταλλαγής των ομολόγων, σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του real.gr, μετέφεραν στη Λ. Συγγρού την εικόνα ότι το PSI θα «κλειδώσει» σε ποσοστά που θα ξεπεράσουν με ευκολία το 80% παρά τις όποιες επιφυλάξεις εκφράζονται για το τι θα γίνει τελικά με τους μικρο-ομολογιούχους πολλοί εκ των οποίων ακόμη και στο παρά πέντε της εκπνοής της συμφωνίας... σφυρίζουν αδιάφορα στην πρόσκληση να μπουν εθελοντικά στο «κούρεμα» φλερτάροντας έτσι με το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες της υποχρεωτικής συμμετοχής στην ανταλλαγή ομολόγων. 

Η ΝΔ και χθες απέφυγε κάθε επίσημο σχόλιο για την πορεία των συζητήσεων γνωρίζοντας πως αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε τοποθέτηση μπορεί να έχει επιπτώσεις στο γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί γύρω από την πορεία του PSI. 

Οι έως τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει «πάρει» την πολυπόθητη ημερομηνία των εκλογών από τον Λουκά Παπαδήμο παρά τα όσα ακούστηκαν χθες για το πολιτικό μήνυμα που μπορεί να έχει ο μίνι ανασχηματισμός του Πρωθυπουργού. Πάντως συνεργάτες του κ. Σαμαρά δεν μπορούσαν ούτε και χθες να δώσουν μία πειστική απάντηση στο ερώτημα για το σκοπό που είχε αυτό το... θρίλερ του ανασχηματισμού αφού η ΝΔ επιμένει ότι οι κάλπες θα στηθούν το αργότερο έως τις αρχές Μαΐου. 

Ούτε μισή λέξη δεν είπαν από τη Λ. Συγγρού για την αναγκαιότητα αυτού του ανασχηματισμού και τις καραμπόλες που προκλήθηκαν από την μετακίνηση Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μία προσπάθεια να καταστήσουν σαφές κυρίως προς το Μέγαρο Μαξίμου πως οι όποιες αλλαγές λίγη σημασία έχουν στην παρούσα στιγμή αφού το μόνο που μετρά για τον Αντώνη Σαμαρά είναι να "κλειδώσει" το PSI και οι τελευταίες λεπτομέρειες της δανειακής σύμβασης για να αρχίσει και επισήμως η προεκλογική περίοδος.

Επί της ουσίας από την Παρασκευή, οπότε θα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία του PSI, η ΝΔ μπαίνει σε ρυθμούς εκλογών: Και είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος από την Κρήτη μίλησε για κάλπες εντός διμήνου κάτι που, όπως λένε, στη ΝΔ επισημοποίησε χθες και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν αργότερα από το επιτελείο του προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι το θέμα των εκλογών μπήκε στο τραπέζι της συζήτησης από τη ΝΔ αν και η πρώτη ημερομηνία για κάλπες που ακούστηκε (19 Φεβρουαρίου) ειπώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό των Οικονομικών στην αρχική συνάντηση που είχε με τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά μετά τη συμφωνία για τον Λουκά Παπαδήμο στις αρχές Νοεμβρίου. 

Χθες πάντως η ΝΔ δια του κ. Μιχελάκη επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και στον Γ. Παπακωνσταντίνου, με αφορμή το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ καλώντας τους δυο υπουργούς να βάλουν τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών. 



Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger