Home » » Επιμένει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων η τρόικα

Επιμένει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων η τρόικα

Written By Djordje on Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 | 14:08



Της Αγγελικής Λάζου

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στους κόλπους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τη συνάντηση του Υπουργού Δημήτρη Ρέππα με τον μόνιμο αντιπρόσωπο του Διεθνούς ΝομισματικούΤαμείου στην Αθήνα Μπόμπ Τραα. 

Κατά τη συνάντηση τους επαναβεβαιώθηκε ως κεντρικός αριθμητικός στόχος η μείωση των υπαλλήλων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά 150.000 έως το 2015. 

Ο Υπουργός παρουσίασε τα στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέσω συνταξιοδοτήσεων καθώς και μέσω του περιορισμού των προσλήψεων οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα εξυπηρετούν μόνο τις πραγματικές ανάγκες της κρατικής μηχανής, ο Δημήτρης Ρέππας φαίνεται να έπεισε τον κ. Τραα τόσο για την ορθότητα όσο και για τα αποτελέσματα ως προς το σκέλος της περιστολής των δημοσίων δαπανών. 

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε πως η οριζόντια εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας δεν αποτελεί πολιτική επιλογή καθώς δεν προκύπτουν ισοδύναμα οφέλη από ένα μέτρο το οποίο εν τη γενέσει του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα τελικά αποσκοπούσε να λύσει.
Στην συνάντηση με τον Μπομπ Τραα έγινε λεπτομερή αναφορά για την συνεργασία με την Task Force, για την διοικητική Μεταρρύθμιση και την πορεία του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος, το οποίο αναμένεται εντός του Ιανουαρίου. 

Πάντως τα δύσκολα είναι μπροστά καθώς την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η τύχη χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων από τις επιταγές της Τρόικας που επιστρέφει στην Αθήνα με άγριες διαθέσεις. 

Ενδεικτικό του κλίματος οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου που ζητεί από την Αθήνα να τρέξει όλες τις μεταρρυθμίσεις την ώρα που το Spiegel επικαλούμενο απόρρητο έγγραφο τονίζει πως η Ελλάδα δεν θέλει να μεταρρυθμιστεί. Στάση αναμονής κρατούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι με την ΑΔΕΔΥ να ξεκαθαρίζει πως βρίσκεται επί ποδός πολέμου.


 ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger