Home » » Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο - Στις 18 Μαρτίου οι εκλογές

Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο - Στις 18 Μαρτίου οι εκλογές

Written By Djordje on Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 | 19:08



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Υπέρ της υλοποίησης των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί, άρα και της τήρησης του χρονοδιαγράμματος για τις εσωκομματικές διαδικασίες εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζεται. 

«Το επόμενο Σαββατοκύριακο, έχουμε την Εθνική Συνδιάσκεψη», είπε, προαναγγέλλοντας τη συζήτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόμματος, δίνοντας έμφαση στην ενότητα, τις αρχές και τις αξίες του κόμματος. Επέμεινε δε στην ανάγκη εκλογής του νέου αρχηγού από τη βάση, στέλνοντας το μήνυμα ότι «όλοι οφείλουμε να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο κίνημά μας», αφού αυτές αποτελούν τον «συνδετικό κρίκο» με την κοινωνία όπως είπε. Στην κοινωνία παρέπεμψε να κρίνει και την προσπάθεια, καθώς και τις «θεμιτές φιλοδοξίες» καθενός. 

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, καταλογίζοντας σκοπιμότητα σε όσους μιλούν εκ του ασφαλούς τώρα, αγνοώντας πως ήταν η δική του κυβέρνηση και το δικό του κόμμα που πήραν πάνω τους όλο το βάρος της σωτηρίας της χώρας, κάνοντας το «εθνικά αναγκαίο». Ο ίδιος άλλωστε υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο «βασικός παράγοντας σταθερότητας, αλλά και η δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει, να εγγυηθεί τις πραγματικές, τις απαραίτητες αλλαγές στη χώρα», θυμίζοντας και την ʽπρωτιάʼ της Ελλάδας στις διαρθρωτικές αλλαγές, όπως την ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ. 

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «κρίσιμη και καθοριστική» την παρούσα στιγμή για την πορεία της χώρας, σημειώνοντας πως «τώρα, όλα είναι στο χέρι μας» και ρίχνοντας το βάρος στη «δημοσιονομική υπευθυνότητα» (και άρα το «να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη»), αντί της «δημοσιονομικής λιτότητας». Ζήτησε πάντως και ολοκληρωμένη πανευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη, προκειμένου να εξευρεθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη επένδυσης στον άθρωπο, την παιδεία, την καινοτομία, την πράσινη οικονομία και τελικά την «ανταγωνιστική Ευρώπη».

Αλλαγές ετοιμάζει ο Ευ.Βενιζέλος

Ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα και τρόπο λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μόλις αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, ενώ σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Για τη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ο κ. Ε. Βενιζέλος φέρεται να προορίζει τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νάσο Αλευρά, πρόσωπο χωρίς αντιπάθειες και συναινετικό, αλλά με βαθιά εκσυγχρονιστική αντίληψη.

Φαβορί για τη θέση του εκπροσώπου τύπου είναι ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, ενώ σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί σε άλλη κορυφαία θέση, ως αουτσάιντερ ακούγονται τα ονόματα των Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρώτος στόχος του Ε. Βενιζέλου θα είναι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και για το λόγο αυτό στη νέα ηγετική ομάδα θα χρησιμοποιήσει όλα τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη της γενιάς του, καθώς και τα νυν στελέχη της ομάδας του, όπως π.χ. η Τόνια Αντωνίου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Νίκος Σαλαγιάννης, η Συλβάνα Ράπτη, ο Κώστας Ασκούνης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και ενώ από αύριο ο Ε. Βενιζέλος ξεκινά κύκλο επαφών με κορυφαία στελέχη και ο Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε και επισήμως χθες την υποψηφιότητά του, το μεσημέρι σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, προκειμένου να καθορίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την εκλογή νέου Προέδρου. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, 9 και 10 Μαρτίου, θα διεξαχθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος.

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger