Home » , » To Χρονικό της ''Αποκαθήλωσης'' (Πέμπτη 10/11/11)

To Χρονικό της ''Αποκαθήλωσης'' (Πέμπτη 10/11/11)

Written By Djordje on Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 | 08:37



Πέμπτη 10/11/11


13.05 Όπως όλα δείχνουν ο κ. Παπαδήμος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας μας. Δυστυχώς και για λόγους ανωτέρας βίας η συνεχής ενημέρωση σταματάει εδώ. Θα επανέλθουμε αργότερα. Καλό μεσημέρι σε όλους.

12:55 Την αντίθεσή του στην επιλογή Παπαδήμου εξέφρασε ο γραμματέας συνδικαλισμού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.

12:45 Εδώ και περίπου 40 λεπτά ο Λουκάς Παπαδήμος έχει διαβουλεύσεις με τον Κάρολο Παπούλια και τους πολιτικούς αρχηγούς.

12:40 Επέμεινε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας, Γιώργος Πετρουλάκης, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει αρχικά στον Αντώνη Σαμαρά τον Λουκά Παπαδήμο και ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αρνηθεί. "Είχε γίνει πρόταση από τον κ. Παπανδρέου για τον κ. Παπαδήμο, στον κ. Σαμαρά και είχε απορριφθεί σε προγενέστερο στάδιο. Αμέσως μετά μάθαμε ότι η ΝΔ δεν είχε πρόβλημα με τον κ. Παπαδήμο και κάποια υπόλοιπα ονόματα. Μετά έγιναν οι επικοινωνίες και υπήρξε η επίσημη κυβερνητική ενημέρωση, σε σχέση με τις προϋποθέσεις συμμετοχής Παπαδήμου. Αμέσως μετά, υπήρξε επίσημη κυβερνητική ενημέρωση για την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά και μείναμε εκεί, όλα αυτά είναι επίσημη κυβερνητική ενημέρωση", είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

12:36 Δεν έχουμε ακόμα επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες Παπούλιας, Παπαδήμος και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζητούν για τη σύνθεση της κυβέρνησης και τη διάρκειά τους.

12:29 Βίντεο από την άφιξη Παπαδήμου στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ο Λουκάς Παπαδήμος στο προεδρικό μέγαρο by fon1972

12:26 "Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας" ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον Λουκά Παπαδήμο. Το ίδιο του ευχήθηκαν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

12:17 Υπάρχουν πληροφορίες ότι η ορκωμοσία του κ. Παπαδήμου και της νέας κυβέρνησης θα γίνει σύντομα.

12:07 Έφτασε το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου στο Προεδρικό Μέγαρο.

12:00 Εκλήθη στο Προεδρικό ο Λουκάς Παπαδήμος. Περιμένουμε πλέον τις επίσημες ανακοινώσεις.

11:56 Όπως μεταδίδει το Mega, επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Κάρολος Παπούλιας είναι στο γραφείο έχουν μεταφερθεί στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επικαλείται, μαρτυρία βουλευτή που συνόδευε έναν εκ των αρχηγών. Σύντομα θα μάθουμε το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

11:43 Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βγήκαν από την αίθουσα με τους πρακτικογράφους και πήγαν στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια. Ή ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ή θέλουν να μιλήσουν χωρίς πρακτικογράφους. Κορυφώνεται η αγωνία για το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

11:41 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε επιστολή τους θέτουν διορία ως αύριο το πρωί για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού, αλλιώς θα παραιτηθούν. Ανάλογη κίνηση αναμένεται και από την ΝΔ.

11:10 Πρωθυπουργό ακόμα δεν έχουμε. Αφού έχουμε λίγο χρόνο αξίζει να υπενθυμίσουμε ολόκληρο τον διάλογο Παπανδρέου-Καρατζαφέρη πριν την έναρξη της σύσκεψης.
"Τι είναι αυτό, Samsung;", ρώτησε ο Γιώγος Καρατζαφέρης τον Γ. Παπανδρέου πριν από την έναρξη της σύσκεψης των Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. "Όχι, είναι το παλιό της Apple. Το έχω για να περνώ την ώρα μου, αλλά είναι ιδιαίτερα χρηστικό", απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.



"Α, ωραία, ευκαιρία να το χρησιμοποιήσεις για κανά μήνυμα", ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, υποννοώντας πιθανότατα ότι μέσω αυτού θα βρίσκεται σε επικοινωνία με στενούς του συνεργάτες ακόμα και κατά την σύσκεψη.



Λίγο νωρίτερα, όταν είχαν αστράψει τα φλας των φωτογράφων, ο Γ. Καρατζαφέρης σχολίασε προς τους λοιπούς: "Αν αυτά ήταν πυροβολισμοί, θα είχαμε καταρρίψει όχι απλά τανκς αλλά και ολόκληρο τάγμα".

11:05 Πέρασε μία ώρα από την έναρξη του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

11:03 To σίριαλ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα σχολιάζεται εκτενώς από τον διεθνή Τύπο. Χαρακτηριστικός ο τίτλος των Financial Times "Ελλάδα: Ζητείται Πρωθυπουργός"

10:49 Τη στήριξη της στο φαβορί για την πρωθυπουργία της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο εξέφρασε με δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιάννη, μάλιστα, τόνισε ότι εάν της το ζητούσε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, η ίδια θα έλεγε "ναι" σε συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση. Τέλος, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει αντιρρήσεις για ενδεχόμενη συμμετοχή της στην κυβέρνηση.

10:46 Ηρεμία ξανά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Όλοι αναμένουν, την ανακοίνωση για τον νέο πρωθυπουργό.

10:41 Κινητικότητα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Φουντώνουν οι πληροφορίες ότι αναμένεται ο Λουκάς Παπαδήμος.

10:38 Η τελική πράξη του δράματος που ξεκίνησε από την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου είπε τη λέξη "δημοψήφισμα" παίζεται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Όλα δείχνουν Παπαδήμο, αλλά με όσα έχουμε ζήσει τις τελευταίες ημέρες, καλό είναι να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση και να δούμε γραμμένο το όνομά του.

10:33 Βίντεο από τους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο.


Αφίξεις πολιτικών αρχηγών σε προεδρικό μέγαρο by fon1972

10:26 Πληροφορίες ότι αναμένεται στο Προεδρικό ο Λουκάς Παπαδήμος.

10:16 Εικόνα από τη σύσκεψη των αρχηγών:


10:15 "Η τελική λύση θα πρέπει να είναι Παπαδήμος" δήλωσε πριν λίγο στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας.

10:11 "Η ταύτιση του εθνικού καλού, με πρόσωπα καριέρες και καλύψεις λαθών είναι επικίνδυνο πράγμα για το έθνος και την πατρίδα. Δεν μπορεί να είναι κάποιοι συγκυβερνήτες εναλλάξ από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα λέγοντας ότι γνωρίζουν το καλό του έθνους", δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σε εκπομπή στο Mega.

10:05 Άρχισε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Στην ίδια πλευρά κάθονται Παπανδρέου και Καρατζαφέρης, με τον Αν. Σαμαρά να κάθεται απέναντι τους, μόνος του.

10:02 "Όλα καλά", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο

10:01 Στο Προεδρικό μπήκε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

09:58 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ήδη στο Προεδρικό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
"Είναι η τρίτη φορά που ήρθα γι' αυτό το θέμα, ελπίζω να είναι και η τελευταία", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

09:46 Στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

09:40 Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η άφιξη των τριών υπολοίπων πολιτικών αρχηγών και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ελπίζουν σε σωτήρια συμφωνία.

09:28 Έφτασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο.

09:19 Καταιγισμός πληροφοριών στον απόηχο των συνεχών διαπραγματεύσεων μεταξύ των τριών ισχυρών ανδρών. Επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ της ΝΕΤ η τηλεφωνική συνομιλία αργά το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ Σαμαρά και Παπαδήμου. "Δεν έθεσε όρους στο τραπέζι ο Λ. Παπαδήμος", σύμφωνα με δημοσιογράφο στη ΝΕΤ η νεώτερη πληροφορία.

09:12 Δεν έχει μεταβεί ακόμα ο Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο, ενόψει της πολύ κρίσιμης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη που έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 σήμερα το πρωί.

09:07 Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Λουκά Παπαδήμου, ενώ από τα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού δεν επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών, στις επιλογές των οποίων θα κριθεί το μέλλον της χώρας.

08:31 "Οι εξελίξεις σηματοδοτούν το τέλος μια εποχής γιατί αποκαλύφθηκε όλη η παθογένεια του πολιτικού συστήματος" δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ για τα τεκταινόμενα.

08:27 "Δεν απαντούμε σε διαρροές. Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση", ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις προϋποθέσεις Παπαδήμου, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι μέχρι την Τετάρτη ουδέποτε της είχε υποβληθεί επίσημα, πρόταση για το πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ.

07:56 Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων εδώ.

07:30 Με στραμμένα τα βλέμματα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αναμένεται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στις 10.00, μετά το χτεσινό ναύαγιο συναεργασίας, με την αποχώρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Για "νίκη κοροϊδείας" και για "φιάσκο" στην επιλογή του Φίλιππου Πετσάλνικου κάνουν λόγο τα σημερινά πρωτοσέλιδα. Σε πλήρη αναμονή για τη στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά και για το αν θα δεχτεί πλήρως τους όρους του Λουκά Παπαδήμου, προκειμένου ο δεύτερος να αναλάβει τα ηνία της χώρας.




Διαβάστε τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών. Για την Τετάρτη(09/11), την Τρίτη(08/11), την Δευτέρα(07/11), την Κυριακή (06/11), το Σάββατο(05/11), για την Παρασκευή(04/11) και για την Πέμπτη(03/11).
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger